szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Posta és a Takarékbank együtt racionalizálná a működését a kistelepüléseken. Ez a kisposták bezárásához vezethet.

A Takarékbank a Magyar Posta közös közleményt adott ki, amelyben arról írnak, hogy közösen fejlesztik szolgáltatásaikat a kistelepüléseken, mivel az összesen 3500 fiók jelentős része nem üzemeltethető nyereségesen.

Azt írták, hogy a megállapodásuknak köszönhetően megmaradhatnak a postai szolgáltatások a kistelepüléseken, a fiókhálózat működési hatékonyságával javulhat a szolgáltatások színvonala, és közös kiadású bankkártyák, termék- vagy digitális fejlesztések is létrejöhetnek.

A napi.hu hívta fel rá a figyelmet, hogy a lépés megágyazhat a postabezárásokhoz. Még októberben az önkormányzati választások után írta meg a lap, hogy 300 kisposta bezárását tervezi a vállalat, bár akkor ezt tagadták.

(Képünk illusztráció)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Vállalkozás

A posta újabb áremeléseket jelentett be

Az ajánlott és tértivevényes szolgáltatással feladott levelek díja drágább, ha papíralapú azaz hagyományos feladóvevényt vagy feladójegyzéket tölt ki az ügyfél. Ám ha elektronikus felületen teszi ezt, akkor a díj kedvezményesebb.