szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pécs is megkapja a maga stadionját.

„Friss hír! Döntött a kormány: Megépül a PMFC új stadionja és befejezik a Dárdai Labdarúgó Akadémia építését is!” – írta Hoppál Péter fideszes képviselő a közösségi oldalán csütörtökön.

A stadionépítéssel kapcsolatos hír a csütörtöki kormányinfón is téma volt, de azt, hogy mennyiből valósulhat meg a beruházás, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nem tudta megmondani.

A döntés azt követően született, hogy Hargitati János Baranya megyei kormánypárti képviselő májusban megkereste Orbán Viktor miniszterelnököt egy új, pécsi stadion ügyében, mert a városban most csak egy olyan van, amelyben még NB III.-as meccseket is csak a szövetség ideiglenes engedélyével lehetett tartani.

Júliusban azt közölte Hargitai, hogy Orbán nemcsak szóban, hanem írásban is megerősítette, hogy támogatja a beruházást, és várja a részletes sportfejlesztési tervet.

A képviselő akkori közlése szerint a kormányfő „a pécsi labdarúgás tisztelőjeként" írt a neki küldött levélben, hozzátéve, hogy nemcsak megérti, hanem kifejezetten fontosnak tartja, így örömmel támogatja a városi sportinfrastruktúra fejlesztésére vonatkozó kezdeményezést. A projektnek viszont volt egy feltétele: az, hogy a pécsiek (PMFC) jussanak fel az NB II.-be.

Feljutottak.

A kormány korábban is bőkezűen támogatta a pécsi sportéletet: még 2017-ben döntöttek úgy, hogy 4,6 milliárd forintos támogatást nyújtanak a Pécsi Vasutas Sportkör (PVSK) számára egy új sporttelepre. Emellett az idősebb Dárdai Pál Akadémiára is adtak 3 milliárdot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Véres bosszúval fenyegetőznek Iránban az atomtudós elleni merénylet után

Véres bosszúval fenyegetőznek Iránban az atomtudós elleni merénylet után

Az apróért is lehajol a milliárdos: újabb trafikot szerzett

Az apróért is lehajol a milliárdos: újabb trafikot szerzett

Joe Biden kisebb balesetet szenvedett

Joe Biden kisebb balesetet szenvedett