szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

A Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány beruházásban korábban több történelmi épület is megújult az Úri utcában.

A kormány december 29-i határozata alapján a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány (PADME) megvásárolhatja a Budai Várban, a Szentháromság téren álló Burg Hotel épületét – közölte az alapítvány.

A PADME beruházásában korábban megújult az Úri utca 21. alatt lévő Régi Városháza, amely ma Bölcs Várként működik, valamint 2021 első felében a felújítás után várhatóan megnyitja kapuit az ugyancsak a Budai Várban, az Úri utca 72. szám alatt, a Kapisztrán tér sarkán álló történelmi épület is.

Az adásvételi szerződés megkötéséről a kormányhatározat szerint a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek kell gondoskodnia a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-n keresztül a független szakértői értékbecslés kézhez vételét követő 60 napon belül.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!