szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Otthon Centrum összegzése szerint duplaannyian érdeklődtek a lakások iránt január első két hetében, mint az előző év hasonló időszakában.

A tavaly bejelentett kormányzati intézkedések már tavaly ősszel is nagy érdeklődést generáltak az őszi ingatlanpiacon, de akkor még sokan kivártak, mert tudható volt, hogy január 1-től a korábbinál is bőkezűbb támogatások segítik a családok otthonteremtését.

Az Otthon Centrum piaci aktivitási mutatója szerint idén január első két hetében 2019 azonos időszakához képest másfélszeres, a tavalyi év átlagához képest majdnem kétszeres emelkedés volt a telefonos érdeklődések számában. Az értékesítési megbízások az előző két év értékéhez képest harmadával emelkedtek.

A vevők oldaláról még jelentősebb érdeklődés tapasztalható, majdnem 60 százalékkal többen jelentkeztek telefonon, az újonnan regisztrált ügyfelek száma pedig 70 százalékkal haladja meg az előző évit, az új keresési igényekből pedig 86 százalékkal többet rögzítettek a tanácsadók idén, mint egy évvel korábban.

A januári félidős adatok alapján idén lényegesen több tranzakció került végső tárgyalási fázisba, mert a vételi ajánlatok száma is bőven a tavalyi érték duplája volt – közölte az Otthon Centrum.

Az összegzése szerint a következő hónapokban is megmarad a lendület, a koronavírus-járvány okozta nehézségek ellenére is erős tavaszra számíthat az ingatlanpiac.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!