szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A pécsi önkormányzat lakossági ötletpályázatot írt ki a Misina-tető fejlesztésére, a győztes pályamű alapján már el is indult a tervezési és beszerzési eljárás.

A pályázat célja az volt, hogy a város lakói ne csak általános véleményt tudjanak megfogalmazni a fejlesztéssel kapcsolatban, hanem saját észrevételeikkel, javaslataikkal és ötleteikkel tevékeny részeseivé is váljanak a hatékony pécsi beruházásoknak. A végső cél olyan építészeti, környezetrendezési fejlesztés kialakítása, amelynek révén az épület és annak környezete egész évben használható a pécsi lakosság és a turisták által egyaránt – írja az Építészfórum.

A 2020. szeptember 30-i benyújtási határidőre összesen 35 darab lakossági ötletterv érkezett. Az öt nyertes pályázatból a zsűri három koncepciótervet készített, amelyek közül a lakosság szavazás útján választhatta ki, hogy melyik valósuljon meg.

Az Aktív Misina" koncepcióterv három pályamunka ötleteit tartalmazza, és egy mozgás- és túraközpont kialakítását célozza. A „Családi Misina" egy családcentrikus közösségi tér megépítését tartalmazza.  Az „Interaktív Misina" pedig korszerű kiálltás kialakítását vizionálja.

2021. február 12-ig minden pécsi lakos szavazhatott, végül az Aktív Misina koncepcióterv győzött.

A Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Kft. a nyertes koncepcióterv alapján megindítja a tervezési beszerzési eljárást a kivitelezési munkálatok 2022. év végére készülhetnek el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!