szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem került pénzbe, hogy március 15-én a magyar zászló színeivel világították meg a világ legmagasabb épületét.

A dubaji Burdzs Kalifa (Burj Khalifa) felhőkarcoló nemzeti ünnepi megvilágítását az abu-dzabi magyar külképviselet hivatalos jegyzék útján kérte az Egyesült Arab Emírségek külügyminisztériumától, és az nem került pénzbe – válaszolta a Külgazdasági és Külügyminisztérium a Telex megkeresésére. Mint fogalmaztak, a kivilágítás ünnepi gesztus volt.

A 828 méteres felhőkarcolóra március 15-én este egy percen át a magyar zászló színeit vetítették, a külügyminisztérium válasza erre vonatkozott:

Korábban Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő egy Facebook-bejegyzésben azt írta, hogy 70 ezer dollárért (kb. 21 millió forint) lehet megvásárolni a Burdzs Kalifa háromperces kivilágítását hétköznap, hétvégén pedig 100 ezer dollárt (30 millió forint) kell fizetni ezért.

A kivilágítás hétvégéjén járt Dubajban a NER magángépe, az OE-LEM lajstromjelű Bombardier.

Kikerülték a kérdést Gulyásék a NER-gép dubaji útjáról

A kormányinfón az írásban feltett kérdésekre válaszolnak, szabadon válogatva közülük. A Mészáros Lőrincre vonatkozó megkeresésünk nem ment át a rostán.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!