szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Arról viszont szó sem lehet a fideszes képviselő szerint, hogy a polgármesterek beleszóljanak, akarják-e privatizálni az önkormányzati vagyont.

Újabb elemmel bővülhet az önkormányzati bérlakások privatizációjáról szóló törvény a Világgazdaság szerint. Mint a tervezetet benyújtó fideszes képviselőtől, Böröcz Lászlótól megtudták, abba várhatóan beépül egy 3-5 évre szóló elidegenítési tilalom.

Böröcz szerint 500 érintettet kérdeztek meg, akiknek 55 százaléka olyan választ adott, ami összhangban lenne a privatizációs törvény további korlátozásával. Hogy végül hány évig tarthat az eladásra vonatkozó tilalom, azt a képviselő szerint további egyeztetéseken a hét során dől majd el.

A Fidesz frakcióvezetője azt is leszögezte a lapnak nyilatkozva, hogy nem tudja támogatni az LMP-s Csárdi Antal módosító indítványát, amely megengedné a polgármestereknek, hogy eldöntsék, akarják-e a piaci árának töredékéért privatizálni az önkormányzat ingatlanvagyonát. Csárdi továbbá 20 éves elidegenítési tilalmat vezetne be.

A bérlakás-privatizációs törvény a hét második felében kerül a parlamenti törvényalkotási bizottság elé.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!