szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Brüsszel után Milánó látja vendégül december 19-től a háztetőkre "felszerelhető" éttermet.

Brüsszel után Milánó látja vendégül december 19-től a háztetőkre "felszerelhető" éttermet. A The Cube-ot a milánói dómtér egyik épületének a tetejére rakták fel.

 

A 240 négyzetméteres Cube egy látványkonyhából, egy étteremből és egy teraszból áll. A szakácsok a vendégek előtt készítik el helyi alapanyagokból a menüt. A séfeknek itt nem csak az ételkészítésről, hanem a vendégek szórakoztatásáról is gondoskodniuk kell, akár egy jó házigazdának.

 

Áprilisi 19-ig tartózkodik az északolasz városban a milánói újságok által "európai vándorbisztrónak" nevezett gasztronómiai és kulturális centrum, amely kocka alakjáról kapta az elnevezését. Utána a The Cube Stockholmba, majd a jövő nyári olimpiai játékok idejére Londonba vándorol tovább.

 

A 240 négyzetméteres, 18 vendég befogadására tervezett, kívül üveg, belül csupa fehér étterem elsősorban a figyelemfelkeltést szolgálja: az "innovatív, egyszerű és tökéletes" anyagokból álló épület akárhol össze- és szétszerelhető.

 

Bármilyen környezetbe beleillik - még a háztetők világába is. Így alkalmi tartózkodási helyétől függően, mindig más és egyedülálló élményt kínál - nyilatkozta a The Cube-ot megvalósító olasz tervezőiroda. Az elsőként beengedett újságírók egy részének nem tetszett a századfordulós épületek tetejére "felrakott kocka", azt viszont elismerték, hogy az étterem lenyűgöző kilátást nyújt.

 

Az Electrolux, a világ legnagyobb háztartásigép-gyártója szponzorálta étterem azonban nem csak építészeti szempontból számít rendkívülinek. A legmodernebb technológiával felszerelt konyhájában Michelin-csillaggal díjazott szakácsok váltják egymást. Aki ki akarja próbálni a The Cube-ot, fejenként kétszáz euróval számoljon. Helyet foglalni online is lehet.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!