szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Befejeződött a parkosítás az olimpiai központban.

Befejeződött a parkosítás az olimpiai központban. A London keleti, Stratford kerületében fekvő olimpiai központot növényesítették, a ezzel az utóbbi több mint száz évet tekintve létrejött Nagy-Britannia legnagyobb városi parkja - közölte a helyi Környezetvédelemi Ügynökség.

©

A The Guardian című lap internetes oldalának közlése szerint a 297 futballpályányi területre, amelynek nagy része szennyezett volt, 300 ezer különböző növényt és kétezer fát ültettek. A Lea folyó ötmérföldes (körülbelül 7,5 km-es) szakaszát is helyreállították, többek között betonfalakat lebontva, hogy természetesebbé tegyék a környezetét. A munkálatok során kétmillió tonna földet fertőtlenítettek.

A környéken mintegy 22 mérföldnyi kerékpárutat és gyalogos ösvényt alakítottak ki, továbbá 44 hektárnyi területet parkosítottak - közölte a Környezetvédelmi Ügynökség, amely a munkálatok során együttműködött a többi ötkarikás állami szervezettel. A nyári, londoni olimpia július 27-én kezdődik és augusztus 12-ig tart majd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!