szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egyik leggyakoribb halálok kockázatát csökkentik a mogyorófélék rendszeres fogyasztása - ez derül ki egy új kutatásból.

A Live Science adott hírt a JAMA Internal Medicine szaklapban megjelent új kutatásról, amely szerint a mogyorófélék az egyik leggyakoribb halálok, a szívproblémák kialakulásának kockázatát csökkentik.

Több mint 200 ezer ember több éves vizsgálatából derült ki, hogy milyen hatással van rájuk a mogyorófélék rendszeres fogyasztása, vagy ennek mellőzése. Az eredmény szerint azoknak, akik átlagban napi 17 gramm mogyorófélét esznek és nem allergiások rá, 20 százalékkal csökken az esélyük a halálos szívprobléma kialakulására, természetesen azokhoz képest, akik nem szoktak mogyoróféléket fogyasztani.

A mogyoróval kapcsolatos kutatások mostanság elég hasznosnak bizonyulnak, egy másik vizsgálatból például kiderült hogyan előzhető meg a mogyoró allergia, a módszer pedig a többi ételallergia kapcsán is hatásos lehet.

Egy darab arról, milyen nehézségekbe ütközik napjaink online világában a személyes ismerkedés

Egy darab arról, milyen nehézségekbe ütközik napjaink online világában a személyes ismerkedés

A hétvégén már újra játszhat Szoboszlai

A hétvégén már újra játszhat Szoboszlai

Nagy tempóval sodródott neki egy BMW a vétlen autósnak Tapolcán – videó

Nagy tempóval sodródott neki egy BMW a vétlen autósnak Tapolcán – videó

Zelenszkij rögtön a beiktatása után találkozni akar Trumppal

Zelenszkij rögtön a beiktatása után találkozni akar Trumppal