szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A munkálatokat közvetlenül irányító vezető gondatlansága miatt történt a három ember halálát okozó áramütés Dabroncon 2011 szeptemberében. A bűncselekménnyel gyanúsítható férfi is a halottak között van, így a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya megszüntette hétfőn az ügyben indított eljárást.

A Veszprém megyei Dabroncon két ember meghalt, négyen pedig megsérültek, amikor munka közben 20 ezer voltos áramütés érte őket. A településen épülő ipari csarnok építkezésén egy fémvázas állványt akartak az épület homlokzata elé tolni, de az hozzáért a fölötte csaknem nyolcméteres magasságban húzódó, 20 ezer voltos vezetékhez. A baleset legsúlyosabb sérültjét a helyszínen újraélesztették, de később a szombathelyi kórházban meghalt.

A halálos munkabaleset ügyében a Veszprém Megyei Kormányhivatal munkavédelmi és munkaügyi szakigazgatási szerve is vizsgálatot indított.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított nyomozást, az ügyet a hatóság közlése szerint hétfőn lezárták.

A rendőrségi és a munkavédelmi eljárás szerint a három ember halálát okozó áramütés a munkát közvetlenül irányító vezető gondatlansága miatt következett be. A bűncselekménnyel gyanúsítható vezető maga is az áramütés áldozata lett, így a büntetőeljárást megszüntették.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!