szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem válaszol az ügyész kérdéseire a megismételt első fokú tárgyalás hátralévő részében az édesanyja, Balla Irma fideszes debreceni önkormányzati képviselő meggyilkolásával vádolt Schönstein Sándor. A vádlott ezt a keddi tárgyaláson közölte Bakó József bíró kérdésére válaszolva a Debreceni Törvényszéken.

A már csaknem öt éve tartó eljárásban végig együttműködő Schönstein Sándor először a múlt hét csütörtöki tárgyalási napon tagadta meg a válaszadást Gulyásné Birinyi Ildikó kérdéseire, amikor az ügyész a meggyilkolt Balla Irma mosakodási, tisztálkodási szokásai iránt érdeklődött, és azt firtatta, hogy milyen színű bugyijai voltak az elhunytnak.

A keddi tárgyalási napon Schönstein Sándor egyértelművé tette, hogy nem csupán a múlt heti tárgyalási napra tagadta meg a választ, ezután sem kíván az ügyész kérdéseire válaszolni, de a vallomástételt nem tagadja meg, és a bíróság kérdéseire a továbbiakban is válaszol. Kedden egy nyomozót és egy távközlési szakértőt hallgat meg az ügyben a bíróság.

Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselőt 2007 húsvétján gyilkolták meg debreceni lakásában. A gyilkossággal az ügyészség fiát, Schönstein Sándort vádolta meg. Az első fokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság miatt tizenkét év, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte.

Az ügyész súlyosításért, az ügyvéd felmentésért fellebbezett, így került az ügy tárgyalása a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtáblára. A táblabíróság új eljárás lefolytatását rendelte el, miután "nem sikerült teljes körű bizonyítási eljárást lefolytatni az ügy részbeni felderítetlensége miatt".

A táblabíróság elrendelte Schönstein Sándor előzetes letartóztatásának azonnali megszüntetését is. Az új eljárásban továbbra is Schönstein Sándor az ügy vádlottja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Így lesznek szuperhősök a futárok

Így lesznek szuperhősök a futárok

“Először el kell fogadnunk az új szabályokat, aztán meglátjuk, hogy mit cselekszik Orbán Viktor”

“Először el kell fogadnunk az új szabályokat, aztán meglátjuk, hogy mit cselekszik Orbán Viktor”

Érdemes figyelni a Microsoftra, jön "az új Windows"

Érdemes figyelni a Microsoftra, jön "az új Windows"