szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Jogerősen két év, végrehajtásában négy évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt a nagycserkeszi férfit, aki a gázvezeték szétszedésével magára robbantotta a házát 2009 márciusában - közölte kedden a Szabolcs Online.

A vádlottat közveszélyokozás bűntettében mondta ki bűnösnek a törvényszék, helybenhagyva az első fokon eljáró Nyíregyházi Városi Bíróság ítéletét - írta a megyei hírportál. 

Az indoklásban elhangzott: a férfi 2009. március 18-án megvárta, míg az ingatlanból a házbeliek távoznak, majd szétszedte a gázvezetéket. Ezután tisztázatlan okból keletkezett a szikra, amely berobbantotta a levegőben lévő gázt. A robbanásban a vádlott súlyosan megsérült, a ház pedig teljesen megsemmisült; a detonáció következtében a szomszéd ingatlanokban több százezer forintos kár keletkezett.

A Szabolcs Online kitért arra, hogy a vádlott, S. István Kornél nem jelent meg a keddi tárgyaláson. Védője korábban felmentésre vonatkozóan nyújtott be fellebbezést, míg az ügyész az indítvány elutasítására, valamint az ítélet helybenhagyására tett indítványt.

A Nyíregyházi Törvényszék utóbbinak adott helyt, s bűnösnek mondta ki a férfit közveszély okozásában, így a korábban kiszabott két év börtönbüntetés - amelynek a végrehajtását négy évre felfüggesztették - jogerőre emelkedett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lezuhant a román légierő egyik vadászgépe

Lezuhant a román légierő egyik vadászgépe

A "tisztelet jeleként" Donald Trumpra változtatnák egy park nevét Amerikában

A "tisztelet jeleként" Donald Trumpra változtatnák egy park nevét Amerikában

Nick Cave sokkal többet tett, mint hogy megírta a karantén hivatalos dalát

Nick Cave sokkal többet tett, mint hogy megírta a karantén hivatalos dalát