szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Barátnője szerint a nemi erőszak és testi sértés miatt négy és fél év börtönre ítélt Damu Roland nagyon ross­z bőrben van, ami talán annak „köszönhető", hogy nem szedi a gyógyszereit, amelyeket még kint írt fel neki az orvos - írja a Blikk.

A szabályok szerint csak egészséges elítélt mehet dolgozni a börtönben, Damu Roland pedig lemondott a gyógyszeréről, csak hogy munkát és fizetést kapjon, amiből fedezheti a cigiszükségletét. "Szemetet szed, és azt válogatja szét. Ez a munkája, amit már nagyon várt" - mesélte a Blikknek Edina, Damu új szerelme, aki vonattal és busszal utazott le a tiszalöki börtönbe.

"Jól bánnak vele, a kosztra sem panaszkodik, ennek ellenére rossz bőrben van. Annyi az öröme, hogy dolgozhat, ennek köszönhetően megkeresi a cigire valót, és hetente kétszer is zuhanyozhat, a többi napokon csak mosakodásra van lehetősége" - tette hozzá.

©

"Roland már becsatlakozott a benti csereberébe, így engem is meg tudott lepni: valahonnan szerzett egy piros plüss-szívecskét, amit most adott át. Még itt, a rács mögött is rám gondol, arra, hogy kimutassa a szeretetét. Ezért nem hiszem el, hogy nőt verne vagy megerőszakolna. Aki ilyen romantikus, annak nincs erőszakra szüksége, hogy szexhez jusson" - nyilatkozta a lapnak a nő.

Damu egyébként próbálja minél jobban lekötni magát: a munka mellett elhatározta, hogy felvirágoztatja a börtön színjátszó szakkörét. Már 150-en jelentkeztek a „színitanodába". Sokáig persze nem szeretne bent időzni, a kúriához már megérkezett a felülvizsgálati kérelme, s bízik benne, hogy kedvező elbírálás esetén újrakezdődhet a bíróságon az ügye.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!