Soroksári gyilkosság: speciális csomóval kötözték meg az áldozatot

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Blikk szerint olyan különleges csomóval kötözték meg a tavaly szeptemberben kocogás közben meggyilkolt soroksári nőt, hogy a rendőrség arra gyanakodott, horgászok vagy hajósok lehettek az elkövetők.

Speciális csomóval ellátott fehér zsineggel kötözték össze a soroksári kocogó nőt, Kardosné Gyurik Krisztinát a gyilkosai, és a rendőrség szerint a háztartásokban, de hajókon is használt fehér, műanyag zsineget a támadók hozták magukkal – írja a Blikk hétfői száma. Emiatt a rendőrség horgászok és hajósok között is keresték a gyilkost, de nem találták. A lap szerint a zsinegen használt csomó azért árulkodó, mert olyan ember tud pillanatok alatt egy ilyen bonyolult csomót megkötni, aki vélhetően sokat gyakorolta.

Vasárnap nyilatkozott az ügyészség az ügyről, és kitértek arra is, hogy a nyomozás során valóban felvetődött lehetőségként, hogy olyan külföldiek követhették el a gyilkosságot, akik vízi úton érkeztek a Duna-parti helyszínre, és ugyanúgy távoztak. Az ügyben 5 millió forintos nyomravezetői díjat tűztek ki, amely Ibolya Tibor fővárosi főügyész szerint arra utal, hogy egy ügyben minden lehetséges szálat lenyomoztak, mégis holtpontra jutott az eljárás, és külső segítségre, új, a laikusok számára esetleg jelentéktelennek tűnő információmorzsára van szükség, ami lendületet adhat a nyomozásnak.

Viszont a nyomozók szerint az is egyre valószínűbb, hogy nem előre kitervelt, hanem spontán gyilkosság áldozata lett a soroksári nő tavaly szeptember 25-én – írja a Blikk. A rendőrség abban bízik, hogy a két feltételezett támadó DNS-mintája alapján előbbre jutnak.