szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jogerősen elítélték költségvetési csalásért a sarkadi polgármestert szerdán a Gyulai Törvényszéken – írja a pénteki Népszabadság. Mokán István hárommillió forint pénzbüntetést kapott. A lap úgy tudja: jogellenesen folyósított lakásfenntartási támogatást a vele akkor közös háztartásban élő élettársának.

Mokán István még alpolgármester volt, amikor a segélyt folyósították. Élettársa meghamisította saját jövedelmi adatait, így még rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt is kapott, jogosulatlanul – olvasható a cikkben.

A polgármestert korábban kétmillió forint pénzbüntetésre ítélte első fokon a Gyulai Járásbíróság. Ezt az összeget emelte fel a Gyulai Törvényszék 3 millió forintra. Élettársát korábban 1 év felfüggesztett börtönre ítélték, ezt a büntetést 6 hónapra mérsékelte a Gyulai Törvényszék. Az ítélet mindkét vádlott esetében jogerős.

Mokán Istvánt 2014-ben a Fidesz színeiben választották Sarkad város polgármesterévé. Súlyosbító körülményként értékelte a bíróság, hogy a közmegbízatását felhasználva követte el a költségvetési csalást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Enyhítették a Szigeten drogot áruló hollandok büntetését

Enyhítették a Szigeten drogot áruló hollandok büntetését

Radar360: A norvégok a vakcinát tesztelik, az unió a magyar bírói függetlenséget

Radar360: A norvégok a vakcinát tesztelik, az unió a magyar bírói függetlenséget

A napfogyatkozás, ami eldöntötte Einstein sorsát

A napfogyatkozás, ami eldöntötte Einstein sorsát