szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több millió forintot csalt ki nőktől egy férfi, aki egy randioldalon vadászta le áldozatait és házasságot ígért nekik. Pénzt kért kölcsön tőlük, de aztán nem adta vissza. Volt, akit feleségül is vett, de összeköltözni már nem akart vele. Eddig négyen jelentették fel G. Oszkárt, aki még mindig hirdeti magát a randioldalon.

A 64 éves férfi ötven év körüli nőket szédített meg.

A rendőrség az első feljelentést 2013. április 23-án kapta: egy ócsai nőtől hárommillió forintot kért kölcsön, de nem fizette vissza, és felszívódott, hiába keresték, nem reagált már.

A második bejelentés 2013 szeptemberében érkezett, a károsult számításai szerint 24 millió körüli összeggel maradt adósa a csaló, aki még feleségül is vette, bár az összeköltözés végül elmaradt.

A harmadik feljelentő 2014. január 28-án fordult a rendőrséghez, őt a gyanú szerint hatmillió forinttal rövidítette meg a férfi.

A nyomozás adatai szerint G. Oszkár egy 15 éve készült fotójával nyomult a társkeresőn, és tehetős pénzemberként mutatkozott be.

Igyekezett minél jobb benyomást kelteni partnereiben, befektetésekből származó extranyereségekkel hitegette őket, jól menő ingatlankereskedelméről, több ingatlan tulajdonjogáról beszélt, a földhivatal azonban egyről sem tudott.

A feljelentők szerint a kapcsolatuk elején gavallérként viselkedett a férfi, étterembe, külföldi utazásra vitte őket. Ócska sztorikkal rukkolt elő, amikor kölcsönkért, a kölcsönadási szerződésről pedig lebeszélte áldozatait.

Ha kellett, komoly színjátékra is képes volt: második áldozatát feleségül vette. A budapesti nő több tízmillió forintot adott neki új, közös otthonukra, de a rózsadombi lakás helyett végül be kellett érnie egy 7,5 millió forintos lakással a józsefvárosi Práter utcában.

A rendőrség kiderítette, hogy G. Oszkárt 2012 őszén a XVII. Kerületi Rendőrkapitányságon jelentette fel egy asszony, aki jelzáloghitelt vett fel a lakására, az így kapott 4,5 millió forintot átadta a férfinak, aki csak néhány százezer forintot adott vissza.

Az ügyeket egyesítették, április 13-án lezárták a vizsgálatot. A férfit csalással gyanúsítják, szabadlábon védekezik, és továbbra is hirdeti magát az internetes randevúoldalon – olvasható a police.hu-n a Zsaru Magazin alapján.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bajnokok Ligája: kikapott a Real Madrid, Szoboszlaiék Moszkvában nyertek

Bajnokok Ligája: kikapott a Real Madrid, Szoboszlaiék Moszkvában nyertek

Ököllel ütöttek meg két fiút egy bevásárlóközpontban

Ököllel ütöttek meg két fiút egy bevásárlóközpontban

Lemondott Trump “katonája", aki szívesen felforgatta volna az internetet

Lemondott Trump “katonája", aki szívesen felforgatta volna az internetet