szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kincses Sziget - Térségi Tanoda Hálózat elnevezéssel, 150 millió forint uniós támogatással hátrányos helyzetű, főleg cigány származású gyerekeknek indul tanodai program Borsod-Abaúj-Zemplén megye leghátrányosabb helyzetű településein.

 

 

    Káló Károly, a projekt vezetőjének tájékoztatása szerint a tanodai oktatásaz előkészítést követően - a szendrőládi Bhim Rao Egyesület koordinálásával - március 1-jén indul el Edelényben, Szendrőládon, Szendrőn, Perkupán és Bódvaszilason.

    A program célja a minőségi oktatás támogatása, valamint az egész életen át tartó tanulásnak a kultúra eszközeivel való elősegítése a leghátrányosabb helyzetű kistérségek esélyegyenlősége érdekében.

    A szendrőládi egyesület az elmúlt év végén kezdte meg a leghátrányosabb helyzetű kistérségek számára kiírt Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programja keretében a projekt kidolgozását, azért, hogy csaknem 250 hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű, az általános iskola felső tagozatán vagy középiskolában tanuló gyermek tanórán kívüli oktatása megvalósulhasson, iskolai hátrányaikat leküzdhessék.

    A program olyan pedagógiai módszereket vezet be, amelyek elősegítik a családias légkör kialakítását a tanodákban, növelik a diákok önbizalmát, és olyan élményekhez juttathatják őket, amelyek jobb sorban élő iskolatársaik számára természetesek; ehhez a térség pedagógusainak minden tudására szükség van - tette hozzá a projekt vezetője.

    A tanodai foglalkozások mellett pályaorientációs, drogprevenciós, kulturális és szabadidős programok is szerepelnek a tanodai órákon, nagy hangsúlyt kap továbbá a nyelvoktatás és az informatikai képzés is.

    A 150 millió forint uniós forrásból megvalósuló, 2012 augusztusáig tartó projekt keretében az öt tanoda számítástechnikai berendezéseket, bútorokat, oktatási segédeszközöket, a szabadidő eltöltésére alkalmas játékokat, sporteszközöket kap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hadházy és Szél elvitte a kormány „manipulációs íveit” Orbánnak

Hadházy és Szél elvitte a kormány „manipulációs íveit” Orbánnak

Másfél évet kapott a férfi, aki kormányhivatali dolgozót akart megvesztegetni

Másfél évet kapott a férfi, aki kormányhivatali dolgozót akart megvesztegetni

Tízezrével áramlanak vissza a betegek a kórházakba, mióta újranyitott az egészségügy

Tízezrével áramlanak vissza a betegek a kórházakba, mióta újranyitott az egészségügy