Tetszett a cikk?

Betiltotta Miskolc önkormányzati közgyűlése csütörtökön, hogy a prostituáltak a jövőben szabadon folytathassák mesterségüket a város erre kijelölt utcájában.

Miskolc önkormányzata 2001-ben, az országban elsőként és eddig egyedüliként jelölt ki a Tiszai pályaudvar melletti Szinva utcában mintegy kétszáz méternyi területet a prostituáltak számára. Ezt követően hazai és külföldi örömlányok szállták meg a környéket; viselkedésük miatt a helybéli lakosok többször is tiltakoztak. A város közgyűlése ezért úgy döntött, hogy Miskolc egy másik, az autóforgalom által kevésbé látogatott ipartelepi helyén, a Besenyői utcában jelöli ki az új türelmi zónát. Néhány hónap elteltével azonban ezen utca lakói is feljelentést tettek a miskolci önkormányzatnál. Miskolc város csütörtöki közgyűlése ezért többségi szavazással arról döntött, hogy beszünteti a borsodi megyeszékhelyen a "hivatalos" prostitúciót. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!