Tetszett a cikk?

Gyurcsány Ferenc gyermek-, ifjúsági és sportminiszter kezdeményezésére, Páva Zoltán (MSZP) elnökletével bizottság alakult, amely a szezon kezdetére olyan új szabályozást javasol, amellyel jelentősen csökkenne az esélye a stadionokban történő botrányok megismétlődésének. A GyISM a probléma tartós megoldására is kidolgozott tervezetet vár a testülettől.


A Páva-bizottság feladata annak megállapítása is, hogy a jogszabályi környezet vagy a jogalkalmazás hiányosságai vezetnek-e az olyan eseményekhez, mint amilyenek az elmúlt pénteken történtek az Üllői úton és Siófokon.
A jelentés tervezetét jövő hét végén terjesztik a miniszter elé. A Páva-bizottság tagjai: Bozóky Imre, az MLSZ elnöke, Györgyi Kálmán volt főügyész, az Igazságügyi Minisztérium új büntetőtörvénykönyv kodifikációjáért felelős miniszteri biztosa, Fodor József, a Belügyminisztérium Közjogi Helyettes Államtitkárságának képviseletében, Hadas Miklós szociológus, Kolláth György alkotmányjogász, Lapid Lajos, a BRFK főkapitány-helyettese és Strausz Zsolt, az ORFK Közbiztonsági Főigazgatóságától.
Páva Zoltán szocialista politikus tagja az MSZP Sporttagozatának. Ami a sporttal kapcsolatos tevékenységét illeti: a rendszerváltás előtt tevékenykedett a Komlói Bányász SK-ban, illetve igazgatta a komlói sportcsarnokot. 1990-től öt éven át tagja volt az NB I-es Kézilabda Liga Felügyelő Bizottságának, 1998-tól 2000-ig volt a Parlament Ifjúsági és Sport Bizottságának elnöke.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!