Gál J. Zoltán kormányszóvivő nem kívánta kommentálni azt lapértesülést, mely szerint döntés született Szász Károly menesztésének kezdeményezéséről. Kovács László MSZP-elnök azt mondta, Szász "mulasztásokat követett el", s egyben jelezte, a kormány tudomásul vette, hogy a pénzügyminiszter vizsgálatot indított a PSZÁF-elnök tevékenységére vonatkozóan; Jánosi György, a párt választmányi elnöke felvetné a K and H ügyet az MSZP-elnökség csütörtöki ülésén.

A költségvetés előkészítése, a jövő évi büdzsé prioritásai, az adótörvények, valamint az európai parlamenti választások előkészítése szerepel a kérdések között - mondta Kovács László, az MSZP elnöke a párt csütörtki elnökségi ülésének témáiról az MTI-nek. Noha a napirendben nem szerepel, Jánosi György választmányi elnök a hírügynökségnek jelezte, az ülésen szóba fogja hozni az általa már a televízióban is felvetett, "gyanúsnak nevezhető" ügyeket, például Gyurcsány Ferenc jelenlegi sportminiszter korábbi ingatlanvásárlását, illetve a K and H brókercégének botrányát.
Kovács László közölte, ezeket "nem tartja politikai ügynek", a kormány ugyanakkor tudomásul vette, hogy László Csaba pénzügyminiszter vizsgálatot indított Szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) elnökére, illetve a felügyelet tevékenységére vonatkozóan. "Szász Károly a jelek szerint mulasztások sorát követte el, ezt tisztázni kell, erre való a fegyelmi vizsgálat. Ha a fegyelmi vizsgálat megállapításai ezt indokolják, akkor a kormány döntést hoz, és a parlament elé viszi" - mondta Kovács László, aki szerint ez a vizsgálattól függ, ami nincs lezárva, és amelynek eredményét nem kívánja megjósolni.
A Népszabadság című napilap kedden azt közölte, információik szerint döntés született arról, hogy a kormány kezdeményezi Szász Károlynak, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete elnökének menesztését az Országgyűlésnél. Ezt Gál J. Zoltán kormányszóvivő kedden az MTI-nek nem kívánta kommentálni.
A Pénzügyminisztériumnál jelenleg is folyik a Szász tevékenységére vonatkozó vizsgálat, amely azt hivatott tisztázni, hogy a K and H brókercégénél feltárt szabálytalanságokkal összefüggésben a felügyelet megfelelően és helyesen járt-e el. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kurz szépen odaszólt egyet Orbánnak a Frontex miatt

Kurz szépen odaszólt egyet Orbánnak a Frontex miatt

A macskás mémek megint fontos szerepet kaptak a terrorelhárításban

A macskás mémek megint fontos szerepet kaptak a terrorelhárításban

Egy rendőri agresszió anatómiája: bevitték, megfélemlítették, pedig ott sem volt

Egy rendőri agresszió anatómiája: bevitték, megfélemlítették, pedig ott sem volt

Amikor még a fideszesek is „a pokol tornácán” söröztek – 30 éve nyílt meg a Fekete Lyuk

Amikor még a fideszesek is „a pokol tornácán” söröztek – 30 éve nyílt meg a Fekete Lyuk

Új vezetők a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban

Új vezetők a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban

Csak egy kis rizst ettek az indiai templomban, majd tizenegyen meghaltak

Csak egy kis rizst ettek az indiai templomban, majd tizenegyen meghaltak