Tetszett a cikk?

Gál J. Zoltán kormányszóvivő nem kívánta kommentálni azt lapértesülést, mely szerint döntés született Szász Károly menesztésének kezdeményezéséről. Kovács László MSZP-elnök azt mondta, Szász "mulasztásokat követett el", s egyben jelezte, a kormány tudomásul vette, hogy a pénzügyminiszter vizsgálatot indított a PSZÁF-elnök tevékenységére vonatkozóan; Jánosi György, a párt választmányi elnöke felvetné a K and H ügyet az MSZP-elnökség csütörtöki ülésén.

A költségvetés előkészítése, a jövő évi büdzsé prioritásai, az adótörvények, valamint az európai parlamenti választások előkészítése szerepel a kérdések között - mondta Kovács László, az MSZP elnöke a párt csütörtki elnökségi ülésének témáiról az MTI-nek. Noha a napirendben nem szerepel, Jánosi György választmányi elnök a hírügynökségnek jelezte, az ülésen szóba fogja hozni az általa már a televízióban is felvetett, "gyanúsnak nevezhető" ügyeket, például Gyurcsány Ferenc jelenlegi sportminiszter korábbi ingatlanvásárlását, illetve a K and H brókercégének botrányát.
Kovács László közölte, ezeket "nem tartja politikai ügynek", a kormány ugyanakkor tudomásul vette, hogy László Csaba pénzügyminiszter vizsgálatot indított Szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) elnökére, illetve a felügyelet tevékenységére vonatkozóan. "Szász Károly a jelek szerint mulasztások sorát követte el, ezt tisztázni kell, erre való a fegyelmi vizsgálat. Ha a fegyelmi vizsgálat megállapításai ezt indokolják, akkor a kormány döntést hoz, és a parlament elé viszi" - mondta Kovács László, aki szerint ez a vizsgálattól függ, ami nincs lezárva, és amelynek eredményét nem kívánja megjósolni.
A Népszabadság című napilap kedden azt közölte, információik szerint döntés született arról, hogy a kormány kezdeményezi Szász Károlynak, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete elnökének menesztését az Országgyűlésnél. Ezt Gál J. Zoltán kormányszóvivő kedden az MTI-nek nem kívánta kommentálni.
A Pénzügyminisztériumnál jelenleg is folyik a Szász tevékenységére vonatkozó vizsgálat, amely azt hivatott tisztázni, hogy a K and H brókercégénél feltárt szabálytalanságokkal összefüggésben a felügyelet megfelelően és helyesen járt-e el. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Uniós beruházásokat vizsgál az OLAF és a rendőrség Keszthelyen

Uniós beruházásokat vizsgál az OLAF és a rendőrség Keszthelyen

15-16 problémás pontot tudna felsorolni Dézsi Csaba András az új egészségügyi törvényben

15-16 problémás pontot tudna felsorolni Dézsi Csaba András az új egészségügyi törvényben

6 ezer pedagógust oltottak be eddig a 195 ezerből

6 ezer pedagógust oltottak be eddig a 195 ezerből