Tetszett a cikk?

A rendőrség banki alkalmazottakat azzal gyanúsít, hogy elmulasztották a pénzmosás-gyanús ügyeket bejelenteni a hatóságnak. A Kulcsár-ügyön dolgozó egyik nyomozó elismerte, hogy Forró Tamás médiaszemélyiség vállalkozásához, a Tízezer Kft.-hez érkezett 64 millió forint "részét képezi a K and H ügynek".

Az Inter-Európa Bank két, az OTP Bank egy pénztárosa nem tett eleget a tranzakciókkal kapcsolatos bejelentési kötelezettségének, közölte az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának pénzmosás elleni osztályvezetője. Molnár Csaba alezredes elmondta: a gyanú szerint a K and H bank brókercégénél történt sikkasztásból származó mintegy 6 milliárd forintot vett fel készpénzben két szír férfi a két pénzintézettől.
Gera Antal, a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság vizsgálati főosztályának vezetője elmondta: a K and H Equities jogelődjénél keletkezett ügyfél-dossziékat átvizsgálják Kulcsár 1998-as belépésétől kezdve. A jövő héten befejezik a K and H Equities ügyfél-dossziéinak értékelését, és átadják azokat tőkepiaci szakértőknek. Az elmúlt két hétben 35 további ügyfelet és nem ügyfélkörhöz tartozó tanút hallgattak ki, az előzetesben lévő kilenc gyanúsítottból hétnek bevonták az útlevelét, illetve biztosítási intézkedéseket tettek vagyonuk zár alá vételére. Gera elmondta azt is, hogy feljelentés érkezett az Állami Autópálya Kezelő Rt.-től hűtlen kezelés, sikkasztás, számviteli fegyelem megsértése miatt, ismeretlen tettes ellen.
A rendőrség közben kezdeményezte a Bécsben kiadatási őrizetben lévő Kulcsár Attila kihallgatását kiadatása előtt. A Fővárosi Főügyészség ugyanakkor kedden arról tájékoztatta Gera Antalt, hogy nem értenek egyet a kérelemmel, szerintük ugyanis a jogsegélykérelem teljesítése esetleg hátráltatná a kiadatási eljárást, emellett nehézkes is lenne a volt bróker kihallgatása.
A Synergon-cég felvásárlásával kapcsolatos kérdésre válaszolva elmondta: nincs olyan adatuk, amely büntetőjogilag értékelhető magatartásra utalna. Az Állami Autópálya Kezelő Rt. és a Nemzeti Autópálya Rt. közötti áfa-visszatérítésről sincs olyan adat, hogy az jogellenes lett volna. Gera Antal a Forró Tamás érintettségére vonatkozó kérdést elhárította, azt azonban elismerte: a médiaszemélyiség vállalkozásához, a Tízezer Kft.-hez érkezett 64 millió forint "részét képezi a K and H ügynek". (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kockacukor a sajt mellett, nedves törölközőben a spárga - praktikák, hogy ne romoljanak meg az élelmiszerek

Kockacukor a sajt mellett, nedves törölközőben a spárga - praktikák, hogy ne romoljanak meg az élelmiszerek

Melyik böngésző mennyire népszerű?

Melyik böngésző mennyire népszerű?

A svéd bajnokkal játszik először a Ferencváros a BL-főtáblára kerülésért

A svéd bajnokkal játszik először a Ferencváros a BL-főtáblára kerülésért