Tetszett a cikk?

A Vásárhelyi-terv első ütemében megvalósuló, árvízvédelemmel összefüggő fejlesztés öt megye másfél millió lakosát érinti - közölte Sós Tamás, az MSZP Heves megyei elnöke hétfőn.

A kormány a terv első, négyéves ütemében 50 milliárd forintot árapasztó tározók kialakítására, 15 milliárdot mederjavításra, 65 milliárd forintot pedig vidék- és infrastrukturális fejlesztésre szán - mondta Sós Tamás, hozzátéve, hogy a költségek negyedét uniós forrásból kívánják biztosítani. Mint mondta, a program megvalósítása - amelynek első üteme érinti Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, valamint Heves megyét - "menetrend szerint halad". Sós Tamás közölte, hat helyen építenek ki víztározókat.
Iváncsik Imre, az MSZP Jász-Nagykun-Szolnok megyei elnöke elmondta, hogy a kormány a Közép-Tiszavidéki Vízügyi Igazgatóság mederrendezési munkálatokra rendelkezésre álló forrásait egymilliárd forintra emelte. Ebből a pénzből számos fejlesztés történt a Közép-Tisza vidéken - tette hozzá. Szolnokon augusztusban készült el egy 1600 méteres támfal.
A héten Tiszaroff térségében a vízügyi igazgatóság megkezdi a töltésáthelyezést, Tószegen egy lecsapoló zsilipet építenek, majd novemberben egy új árvízvédelmi rendszer kiépítése kezdődik meg - mondta Iváncsik Imre. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Érezhetően rengett a föld hétfőn Miskolcon

Érezhetően rengett a föld hétfőn Miskolcon

Besenyő Pista bácsi karakterét használta a Párbeszéd, "Döbbent arcú" Laár András kiakadt

Besenyő Pista bácsi karakterét használta a Párbeszéd, "Döbbent arcú" Laár András kiakadt

Ezek után tényleg gyakran mosson kezet: a koronavírus 9 órán át marad aktív a bőrön

Ezek után tényleg gyakran mosson kezet: a koronavírus 9 órán át marad aktív a bőrön