Tetszett a cikk?

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége szerint a rádió által már menesztett újságíró visszaélt a sajtószabadsággal. A szervezet ugyanakkor indokolatlannak tartja a Tilos Rádió megszüntetésére irányuló követeléseket.

"Mindannyiunkat mélységesen felháborít tehát, ha valaki ezeket az alapvető állampolgári jogokat, a nemes alapelveket semmibe véve, gyűlöletét fejezi ki embermilliók ellen, azok vallási meggyőződése miatt. Ez nem a véleménynyilvánítás szabadsága, hanem visszaélés a sajtószabadság adta lehetőséggel! Elítéljük a gyűlöletet kifejező újságírói magatartást!" - írja a Magyar Újságírók Országos Szövetsége szombaton kiadott közleményében.A közlemény szerint a magyar nyelven író újságírók szervezetei által létrehozott Etikai Együttműködési Testület megdöbbenéssel értesült Tilos Rádióban elhangzottakról. December 24-e estéjén elhangzott műsorban az egyik műsorvezető olyan kijelentést tett, amely teljes joggal háborítja fel mindazokat az állampolgárokat - legyenek bármilyen vallási felekezethez tartózók, vagy azokon kívüliek -, akik alapvető emberi jognak tartják a vallásszabadságot is. A Tilos Rádióban az egyik – azóta már menesztett - műsorvezető azt mondta: "Kiirtanám az összes keresztényt."A Magyar Újságírók Országos Szövetsége elismeréssel szól arról, hogy a Tilos Rádió vezetői késedelem nélkül felléptek a jogok és az etikai alapelvek megsértőjével szemben, és eltávolították a rádiótól. A szervezet ezért indokolatlannak tartja azokat a követeléseket, amelyek szerint a "Tilos Rádió" egészét el kell hallgattatni, működését meg kell szüntetni. Az Etikai Együttműködési Testület elvárja az ORTT-től - ha ilyen kérés érkezne a testülethez -, hogy elutasítja azt, és csak a sajtószabadságot már megsértő újságíró esetével foglalkozik. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elmagyarázta az útépítő, miért van rendben a Facebookon terjedő kép a furcsa aszfaltozással

Elmagyarázta az útépítő, miért van rendben a Facebookon terjedő kép a furcsa aszfaltozással

Jó hír a magyar gazdaságnak: a vártnál kisebb pofont kapott a német gazdaság

Jó hír a magyar gazdaságnak: a vártnál kisebb pofont kapott a német gazdaság

Covid-fertőzésben hunyt el egy budapesti háziorvos

Covid-fertőzésben hunyt el egy budapesti háziorvos