Az egyetem kari tanácsa ezúttal a korábbinál jóval nagyobb arányban támogatta a homoszexuális diák kizárását, noha az eljárást többen alkotmányellenesnek tartják.

Az Károli Gáspár Református Egyetem Kari Tanácsa tavaly októberben 6:4 arányban szavazta meg a 24 éves, mozgás- és beszédsérült fiú eltávolítását, miután a hallgató nyíltan homoszexuálisnak vallotta magát. A Klubrádió vasárnapi beszámolója szerint a kari tanács múlt heti ülésén, melyen részt vett az egyetemet fenntartó Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, Szabó István is, már 9:1 szavazati arányban erősítették meg a diák kizárását.Lévai Katalin esélyegyenlőségi miniszter – az előző kizárást követően - személyes közbenjárását ajánlotta fel, hogy az egyetemi tanulmányaitól megfosztott hallgató a budapesti egyetemen diplomázhasson. "Az oktatás nem hitéleti tevékenység, tehát a diplomáig mindenképpen el kell jutnia mindenkinek, aki az egyetemeken tanul, akkor is, ha meleg, akkor is, ha nem" - mondta Lévai Katalin az RTL Klub szombat esti híradójának nyilatkozva.Az ügy kipattanása után Magyar Bálint oktatási miniszter elítélte a Károli egyetem eljárását, és úgy vélte: "az alkotmány, a magyar törvények nem írhatók felül holmi házszabályokkal, belső rendelkezésekkel". A magyar alkotmány és a törvények pedig tiltják a hátrányos megkülönböztetést akár nemre, fajra, vallásra, szexuális orientációra való hivatkozással - mondta a miniszter.(MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
LOL, beindul a mémgyár? Itt a Facebook új alkalmazása

LOL, beindul a mémgyár? Itt a Facebook új alkalmazása

Havazás helyett ma napsütésre számíthatunk

Havazás helyett ma napsütésre számíthatunk

Videó: hatalmas füsttel lett „öngyilkos” egy Mazda motorja a Soroksári úton

Videó: hatalmas füsttel lett „öngyilkos” egy Mazda motorja a Soroksári úton

Még sosem gyilkoltak annyit Mexikóban, mint tavaly

Még sosem gyilkoltak annyit Mexikóban, mint tavaly

Drágult a Millenáris parkosítása

Drágult a Millenáris parkosítása

Világraszóló találmánnyal rukkolt elő, most visszavonultan él Csongrádon

Világraszóló találmánnyal rukkolt elő, most visszavonultan él Csongrádon