Árpa Attila, Szenes Andrea és Siklósi Beatrix biztosan pályázott, Friderikusz Sándor megerősítette, hogy ő nem. A kedden délután két órai határidőig a Magyar Televízió (MTV) Rt. elnöki posztjára tizenketten adták be pályázatukat.

A beérkezett pályázatokat a kuratóriumi elnökség három tagjából álló bizottság veszi lajstromba, megvizsgálva, melyek nem feleltek meg esetleg a formai követelményeinek.Eddig Árpa Attila, az RTL Klub egykori kreatív igazgatója, Siklósi Beatrix, a közszolgálati médium szerkesztője és Szenes Andrea, az MTV volt alelnöke nyilatkozott úgy az MTI-nek, hogy pályázott; elhárította az MTI érdeklődését Rudi Zoltán hírigazgató, Friderikusz Sándor pedig nem indult a pályázaton. Pinke György, az intézmény ügyvezetőjének környezetéből ellentmondásos értesülések érkeztek arról, ő vajon ringbe száll-e a pozícióért; ezek az értesülések annyiban egybehangzóak voltak, hogy január végéig az alelnök nem vásárolta meg a pályázati csomagot.Mendreczky Károly 2002 júliusi lemondása óta immár ötödik alkalommal írt ki pályázatot az MTV elnöki posztjára a grémium. Még az év szeptemberében a 18 pályázó közül Baló Györgyöt terjesztették elnökjelöltként a társadalmi delegáltakkal kiegészült nagykuratórium elé, ám a jelölt ott nem kapta meg a megválasztásához szükséges kétharmados többséget.A következő két körben, 2002 decemberében és 2003 márciusában már jelöltet sem sikerült állítania a grémiumnak a 18, illetve 9 pályázó közül, tavaly május 27-én, az addig legnépesebb - húszas - mezőnyből Ragáts Imre megválasztását indítványozták, akit még aznap meg is választottak a tisztségre. Ő lett a legrövidebb ideig hivatalban a köztelevízió választott vezetői közül. Tavaly december 17-én mondott le, miután a HVG azt közölte róla, hogy "azóta elvált felesége üzlettársának cégétől - állítólag a piaci ár háromszorosáért - vásárolt természetfilm-sorozatot". Ragáts Imre a cikk nyilvánosságra kerülését követően néhány órán belül egészségi okokra hivatkozva január 1-jei hatállyal lemondott.Lemondását a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége másnap egyhangú szavazással elfogadta. A kuratóriumi elnökség január 12-én tette közzé az új elnöki pályázati felhívását: eszerint február 10-ig kell benyújtani a pályamunkákat, amelyek elbírálásának március 5-e a határideje. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ez a böngésző azt is megmondja, ha álhírgyárral vagy propagandistákkal van dolga

Ez a böngésző azt is megmondja, ha álhírgyárral vagy propagandistákkal van dolga

66 ezer munkanélküli több mint egy éve nem talált állást

66 ezer munkanélküli több mint egy éve nem talált állást

Mi lesz a céggel, amelybe nemrég bevásárolta magát Andy Vajna?

Mi lesz a céggel, amelybe nemrég bevásárolta magát Andy Vajna?

Baleset érte, halálra fagyott a bikinis túrázó

Baleset érte, halálra fagyott a bikinis túrázó

Még sosem gyilkoltak annyit Mexikóban, mint tavaly

Még sosem gyilkoltak annyit Mexikóban, mint tavaly

A nap videója: A pomázi BMW-s, akit nem nagyon hatott meg a zebránál álló gyalogos

A nap videója: A pomázi BMW-s, akit nem nagyon hatott meg a zebránál álló gyalogos