Munkaalapú gazdaságra van szükség, helyre kell állítani a tisztességes munka megbecsülését – nyilatkozta Orbán Viktor pártja munkástagozatának alakuló ülésén.

A Fidesz elnöke az újpesti Ady Endre Művelődési Házban beszélt vasárnap, ahol a munkaalapú gazdaságot, az értékteremtő, az új munkahelyeket létrehozó beruházásokat ajánlotta eszközként arra, hogy a "kizökkent világot helyre üssük".Orbán Viktor az MSZP-re utalva megjegyezte, hogy szerinte kérdéses: baloldalinak nevezhető-e az a párt, amelyik újjáalakulásakor először a "munkás" szót törli elnevezéséből. A jelenlegi kormány egyik első intézkedése volt, hogy megszüntette a tőkejövedelmek adóját, ezzel szemben a munkáltatónak 100 forint kifizetett bér 230 forintjába kerül, és egyre keményebben terhelik adóval a munkajövedelmeket. A tavalyi év statisztikái szerint másfél millió fizikai munkás volt Magyarországon, és havi jövedelmük mindössze 65.800 forint volt. Orbán Viktor kifogásolta, hogy ebben a ciklusban eddig csupán háromezer forinttal emelkedett a minimálbér összege. Orbán ajánlotta a munkástagozatnak, hogy lépjenek fel az adóterhek mérséklése érdekében. A volt miniszterelnök azt is megjegyezte: a polgári kormány nem hangsúlyozta eléggé, hogy a munkások érdekében tevékenykedik.Szita Károly, Kaposvár polgármestere, a Fidesz önkormányzati tagozatának vezetője szerint, gyárak bezárása, munkahelyek megszűnése tapasztalható az országban. Ezzel kapcsolatban kiemelte a kaposvári húsfeldolgozó üzem bezárására irányuló terveket, ami szerinte kormányzati támogatással jött létre, mert egyesek meg akarták szerezni a gyárat és piacait. Szita Károly fordulópontnak nevezte, hogy megalakult a Fidesz munkás és alkalmazotti tagozata is.Az alakuló ülés több mint 250 regisztrált résztvevőjének nagy többsége Kontur Pált választotta a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Munkás és Alkalmazotti Tagozatának elnökévé. Az 55 éves autószerelő a testület létrehozásának szervezője volt, és egyedül indult a vezetői posztért. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke is őt javasolta a regisztrált tagoknak az elnöki pozícióra. Megválasztották a tagozat elnökségét is, amely a szövetséghez csatlakozó hasonló testületekkel egyetemben tagokat delegál az Országos Választmányba.

(MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Autóbaleset érte az angol királynő férjét

Autóbaleset érte az angol királynő férjét

Szmájlival küldte át a Századvég a legújabb közvélemény-kutatását

Szmájlival küldte át a Századvég a legújabb közvélemény-kutatását

Az E.on nevével visszaélve kérnek pénzt csalók

Az E.on nevével visszaélve kérnek pénzt csalók

Visszatér Berki Krisztián

Visszatér Berki Krisztián

Megszabadult a Banksy-graffititől a frusztrált garázstulaj

Megszabadult a Banksy-graffititől a frusztrált garázstulaj

Mindig is szeretett volna egy moziszéket? Holnap a Corvin Moziban ezer forintért vehet egyet

Mindig is szeretett volna egy moziszéket? Holnap a Corvin Moziban ezer forintért vehet egyet