Tetszett a cikk?

Munkaalapú gazdaságra van szükség, helyre kell állítani a tisztességes munka megbecsülését – nyilatkozta Orbán Viktor pártja munkástagozatának alakuló ülésén.

A Fidesz elnöke az újpesti Ady Endre Művelődési Házban beszélt vasárnap, ahol a munkaalapú gazdaságot, az értékteremtő, az új munkahelyeket létrehozó beruházásokat ajánlotta eszközként arra, hogy a "kizökkent világot helyre üssük".Orbán Viktor az MSZP-re utalva megjegyezte, hogy szerinte kérdéses: baloldalinak nevezhető-e az a párt, amelyik újjáalakulásakor először a "munkás" szót törli elnevezéséből. A jelenlegi kormány egyik első intézkedése volt, hogy megszüntette a tőkejövedelmek adóját, ezzel szemben a munkáltatónak 100 forint kifizetett bér 230 forintjába kerül, és egyre keményebben terhelik adóval a munkajövedelmeket. A tavalyi év statisztikái szerint másfél millió fizikai munkás volt Magyarországon, és havi jövedelmük mindössze 65.800 forint volt. Orbán Viktor kifogásolta, hogy ebben a ciklusban eddig csupán háromezer forinttal emelkedett a minimálbér összege. Orbán ajánlotta a munkástagozatnak, hogy lépjenek fel az adóterhek mérséklése érdekében. A volt miniszterelnök azt is megjegyezte: a polgári kormány nem hangsúlyozta eléggé, hogy a munkások érdekében tevékenykedik.Szita Károly, Kaposvár polgármestere, a Fidesz önkormányzati tagozatának vezetője szerint, gyárak bezárása, munkahelyek megszűnése tapasztalható az országban. Ezzel kapcsolatban kiemelte a kaposvári húsfeldolgozó üzem bezárására irányuló terveket, ami szerinte kormányzati támogatással jött létre, mert egyesek meg akarták szerezni a gyárat és piacait. Szita Károly fordulópontnak nevezte, hogy megalakult a Fidesz munkás és alkalmazotti tagozata is.Az alakuló ülés több mint 250 regisztrált résztvevőjének nagy többsége Kontur Pált választotta a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Munkás és Alkalmazotti Tagozatának elnökévé. Az 55 éves autószerelő a testület létrehozásának szervezője volt, és egyedül indult a vezetői posztért. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke is őt javasolta a regisztrált tagoknak az elnöki pozícióra. Megválasztották a tagozat elnökségét is, amely a szövetséghez csatlakozó hasonló testületekkel egyetemben tagokat delegál az Országos Választmányba.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Peták István kutatóorvos: A rák ellen személyre szabott vakcinák jöhetnek

Peták István kutatóorvos: A rák ellen személyre szabott vakcinák jöhetnek

Egy sajátos szabály miatt küldtek ki magasabb összegű gépjárműadó-csekket az autósoknak

Egy sajátos szabály miatt küldtek ki magasabb összegű gépjárműadó-csekket az autósoknak

Elengedték az infarktusa miatt rossz helyen parkoló nő bírságát

Elengedték az infarktusa miatt rossz helyen parkoló nő bírságát