szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

"Magyarországnak ma nem az az érdeke, hogy elbarikádozza az utakat, hanem az, hogy az adott keretek között tisztességes szakmai egyezségeket kössön" - hangsúlyozta a miniszterelnök a közszolgálati rádióban a gazdatüntetéssel kapcsolatban.

Gyurcsány Ferenc a Magyar Rádiónak adott nyilatkozatában közölte: nem gondolja, hogy a tárgyalófeleknek egy második taxisblokád, vagy egy traktoros blokád lenne a céljuk, bár, mint mondta, úgy látja, "nem arra készülnek a tüntetők, hogy gyorsan lezárják a vitát".

A kormányfő a hétfőn este felvett interjúban elmondta, arra nem lát lehetőséget, hogy az elfogadott költségvetés keretszámain túl további támogatást adjanak a gazdáknak, de a kereteken belüli változtatások megvizsgálásának áll elébe.

Németh Imre miniszter továbbra is teljes mértékben élvezi a miniszterelnök bizalmát. A gazdákkal szakmai tárgyalásokat kell folytatni, ennek a kormány részéről a felelős vezetője a szakminiszter - szögezte le.

Szólt arról is, úgy látja "láthatólag van törekvés" arra, hogy a kérdésből politikai ügy legyen, de mint mondta "szakmai kérdésekre szakmai választ kell adni".

Gyurcsány Ferenc válaszolt arra a kérdésre is, miben lehet igaza a gazdáknak. Szerinte túlságosan optimista becslések alapján tett ígéretet a kormány tavasszal a kifizetések határidejére. Tájékoztatása szerint április végéig végeznek a kifizetésekkel, akkorra már csak azok az ügyek maradnak, ahol bírósági per alapján fizetik ki a vitatott igényléseket.

A kormányfő szerint amikor véget ér a vita, megvizsgálják, ki és mit rontott el, és van-e valaki, akinek ezért viselnie kell a felelősséget.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Írásban válaszolnak az agrártárca ajánlatára a gazdák

Az agrárdemonstrációs bizottság írásban válaszol a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium megállapodás-tervezetére – mondta Jakab István, a Magosz elnöke a Magyar Televízióban, ahol együtt szerepelt Németh Imre földművelésügyi miniszterrel hétfőn reggel.

MTI Itthon

Gazdatüntetés: estig nem kezdődött tárgyalás

A gazdák demonstrációs bizottsága szerda éjfélig várja a MTESZ Kossuth téri székházában az agrártárca vezetőit, hogy tárgyaljanak, és megállapodjanak, ellenkező esetben a gazdák csütörtökön félpályás útlezárásokat tartanak országszerte.

MTI Itthon

Agrárdemonstráció: spontán tüntetés és miniszteri "ultimátum"

Néhány száz fős csoport gyűlt össze vasárnap délelőtt a Kossuth téren a földművelésügyi tárca épülete előtt. A tüntetőkkel közölték, hogy a bejelentett gazdademonstrációt lemondták. A demonstráló gazdák Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel kívánnak tárgyalni a továbbiakban. Hétfőtől a 44-es főúton félpályás útlezárást terveznek a környező településeken élő gazdák.

Ez az eddigi legolcsóbb 5G-s telefon

Ez az eddigi legolcsóbb 5G-s telefon

Spanyolország a vírussal, az exkirály a korrupciós botránnyal küzd

Spanyolország a vírussal, az exkirály a korrupciós botránnyal küzd

Amerikába is elviszik az Eurovíziós Dalfesztivált

Amerikába is elviszik az Eurovíziós Dalfesztivált