szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kétszázmillió forint gyűlt össze az augusztus végi székelyföldi árvíz károsultjainak megsegítésére a katolikus egyház felhívására - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia.

A katolikus templomokban szeptember 25-én tartott országos gyűjtés eredménye 167 millió forint volt, ugyanerre a célra a Katolikus Karitászhoz további 31,4 millió forint érkezett magánszemélyektől és önkormányzatoktól - olvasható a közleményben.

A katolikus egyház segélyszervezete így összesen 199,4 millió forinttal járulhat hozzá az árvíz sújtotta települések újjáépítéséhez.
 
A segítségnyújtásban a Katolikus Karitász erdélyi partnerszervezete a Gyulafehérvári Egyházmegyei Karitász és a Székelyudvarhelyi Önkormányzat - áll a közleményben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hét nap

ÚJABB ROMÁNIAI ÁRVÍZ

A múlt szerdától újabb árvízhullám söpört végig Románia déli és délkeleti részén, s ezúttal a fővárost sem kerülte el.

MTI Világ

Romániai árvízleltár: 2,4 milliárd lej kár

A júliusi árvizek halálos áldozatainak száma harminc, közölte utolsó adatként Vasile Blaga román belügyminiszter. Majd hozzátette: az áradások 2,4 milliárd új lej (163,5 milliárd forint) kárt okoztak.