szerző:
MTI

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, csupán szerdán napközben nyugaton vékonyodik el helyenként átmenetileg a felhőzet - jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az előrejelzések szerint az ország nyugati és északi részén 5-10 centiméter hó várható.

Kedden délutántól többfelé havazás kezdődik, de este, éjszaka nyugaton ónos esőre is számítani kell. Szerdán főként a középső és a keleti országrészben várható további csapadék: északkeleten hó, másutt ónos eső, havas eső, eső egyaránt lehetséges. 

Kedden a délnyugati szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik, szerdán mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és -8, a legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán +3 és -3 fok között alakul.

Délnyugat-Európa, valamint a Kelet-európai-síkság időjárásáttovábbra is leszálló légmozgás alakítja. Változóan felhős az ég, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A hőmérséklet alakulásában viszont jelentős eltérés van a két terület között: amíg nyugaton többnyire 6 és 14 fok közé melegszik fel a levegő, addig keleten kemény hideg van, a délutáni órákban is csak -12 és -22 fok közötti hőmérsékletet mérnek.

A következő 24 órában a Kárpát-medence fölé is nedves levegő áramlik, több helyen valószínű csapadék: északkeleten havazásra, másutt ónos esőre, havas esőre, esőre is számítani lehet.

Koccanások a hó miatt

A fővárosban délelőtt, kora délután kezdődött a havazás, azóta egymást érik a koccanásos balesetek - mondta Havasi Balázs, a Fővinform ügyeletese. A havazás miatt valamelyest lassult a közlekedés, de különösebb fennakadás még nincs.

Bálint Gabriella, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese arról számolt be: délutánig három személyi sérüléses baleset történt a fővárosban, ami kevesebb, mint egy átlagos napon, köszönhetően annak, hogy a járművezetők óvatosabban közlekednek a havazás miatt.


Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

A globális felmelegedés rettenetes hideget hozhat Európára

A Golf-áramlat az utóbbi években jelentősen meggyengült, s egyre kevesebb meleg tengervizet képes szállítani a Brit-szigetek és Észak-Európa körzetébe, aminek Európa drasztikus lehűlése lehet a vége. Paradox módon mindezért a globális felmelegedés a felelős.

MTI Itthon

Rendkívül hideg lesz a január és a február

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hosszú távú előrejelzése szerint a téli hónapokban az átlagosnál hidegebbre és több csapadékra lehet számítani; a tűzoltóságok felkészültek a téli fokozott igénybevételre, az úton rekedtek és az elakadt technika mentésére - mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője.

Drágul a benzin és a gázolaj

Drágul a benzin és a gázolaj

Elvonón van, de februárban már koncertezne Curtis

Elvonón van, de februárban már koncertezne Curtis

Hosszú Katinka többször is nemet mondott Kubatov Gábornak

Hosszú Katinka többször is nemet mondott Kubatov Gábornak

Zellert találtak több zellermentes termékben

Zellert találtak több zellermentes termékben

Kercsi incidens: Moszkva meghosszabbította az ukrán tengerészek előzetes letartóztatását

Kercsi incidens: Moszkva meghosszabbította az ukrán tengerészek előzetes letartóztatását

Iszonyú hidegben küzd majd a Pats és a Chiefs a Super Bowlért

Iszonyú hidegben küzd majd a Pats és a Chiefs a Super Bowlért