szerző:
MTI/hvg.hu

A kortesbeszédek, egy eredménytelen szavazás és némi zűrzavar után, a megismételt szavazáson Kisteleki István kapott kétharmados többséget a Magyar labdarúgó Szövetség tisztújító közgyűlésén Pellady Péterrel szemben.

Kisteleki István lett a Magyar Labdarúgó Szövetség új elnöke, miután a rendkívüli tisztújító közgyűlésen - az első eredménytelen voksolás után - megszerezte a szükséges szavazatok több mint kétharmadát Pellady Péterrel szemben. Kisteleki másodjára 66, Pellady 30 voksot kapott.

Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) új elnöke első sajtótájékoztatóján azt ígérte, mindent megtesz azért, hogy két héten belül legyen szövetségi kapitánya a magyar válogatottnak és nyugodt körülmények között működjön a szövetség.

"Az elmúlt hetek nagyon megerőltetőek voltak, többször felmerült bennem, hogy szükségem van-e erre" - mondta Kisteleki. "A családomat megfenyegették, az autómat megrongálták, nagyon eldurvult a választási harc. A közgyűlésen, amikor felajánlottam a lemondásom, rengetegen kértek, hogy gondoljam meg, mérlegeljek, mi lesz az UEFA-kongresszussal, az Eb-pályázattal, ha nincs elnöke az MLSZ-nek. Valószínűleg otthon kikapok majd, de végül úgy döntöttem, nem tehetem meg, hogy nem vállalom az elnökséget."

Kisteleki hozzátette: az elmúlt hetekben egyedül harcolt, ami nagyon kifárasztotta. "Úgy éreztem magam, mint lőlap a búcsúban, mindenki rám lőhetett. Bízom benne, hogy miután feláll az elnökség, a tagok támogatásával eredményesen tudom ellátni a munkám. Szeretném, ha pár hét múlva már nem az elnök személye, hanem a labdarúgás szolgáltatna témát a sajtónak."

Kisteleki biztos benne, hogy nem támogatja mindenki. "Már most szerveződik az ellenzék, de ezzel együtt kell élni." – mondotta.

Az MLSZ első embere a liga elnöke is egyben. Mint mondta, a ligánál betöltött posztjáról a szervezet június 16-i taggyűlésén születik döntés.

A szavazást elveszítő Pellady Péter a Hotel Stadion folyosóján azt mondta, nem tehet mást, elfogadja a végeredményt.

"Harminc napon belül lehet fellebbezést benyújtani az eredmény ellen, konzultálok a jogi szakértőimmel, egyelőre nem tudom, élek-e ezzel a lehetőséggel. Tiszta a lelkiismeretem, én csak adtam a magyar futballnak, kiegyensúlyozottan, nyugodtan megyek haza. Azt azért megjegyezném, hogy amennyiben Bodnár György állításai igazak, akkor el kell gondolkozni a voksolás végeredményén, ha nem, akkor azonnal be kell perelni az ismert üzletembert. Bozóky Imrével szemben sokkal enyhébb vádakat hoztak fel, mégis távoznia kellett."

Bodnár vádjai nyomán Pellady cége, a Pellady Invest AG feljelentést tett ismeretlen tettes - de áttételesen Kisteleki - ellen, miszerint a Profi Liga Kft. két részletben 157 millió 500 ezer forintot utalt át az MLL-nek.


Elsőre nem sikerült (Oldaltörés)


Új elnökség - ha nehezen is
Az ötödik szavazási forduló sikeresnek bizonyult, így felállhatott az MLSZ új elnöksége is: Helmeczy László, Kovács Péter, Dunai Antal, Jámbor János, Molnár Csaba, Nagy Ferenc, Nemes Ferenc, Pál László, Scherr Sándor, Szima Gábor, Rákóczi István, Fekete Miklós, Ferencz Gábor és Horváth Cs. Attila.
A mostani közgyűlésen első körben Kisteleki még csak 61, Pellady 33 voksot gyűjtött. Mivel Kisteleki megkapta az elnöki kinevezéshez az alapszabályban meghatározott legalább kétharmados többséget, hétfőtől ő az MLSZ új elnöke.

Az első, eredménytelen szavazás után úgy tűnt, ebben a körben nem sikerül új elnököt választani. A voksolás után Kisteleki szót kért: felajánlotta, hogy visszalép a jelöléstől, ha Pellady is ezt teszi. "Olyan elnök kell, aki mögé egységesen felsorakoznak a magyar futball szereplői. A szavazatok száma azt mutatja, hogy nem áll mindenki mögöttem, ezért ajánlom fel a visszalépésemet. Ha Pellady Péter ezt nem fogadja el, akkor folytassuk a szavazást, addig, amíg nem dől el ez a kérdés" - mondta.

Pellady úgy nyilatkozott, hogy ő is hajlandó visszalépni, és bízik benne, hogy a következő kampányidőszakban ő is megkapja a lehetőséget nézetei megfelelő ismertetésére. Végül egyikük sem lépett vissza.

Berzi Sándor, az MLSZ főtitkára kétségbeesetten szólította fel az egybegyűlteket, találjanak megoldást. "Nincs más lehetőség, megoldást kell találni" - mondta a sportvezető. "Ha nem sikerül elnököt választani, akkor újra jelölteket kell állítani, kezdődik az egész történet elölről, legkorábban 30 nap múlva lehet újra közgyűlést összehívni, az pedig már egybeesik az UEFA budapesti kongresszusának időpontjával."

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Kisteleki: "az MLSZ elnökségében csalók ülnek"

Bozóky Imre, a Magyar Labdarúgó Szövetség elsőszámú vezetője cáfolta Kisteleki István ligaelnök állítását, mely szerint 200 millió forintos adóhiányt és 500 milliós jogtalan elszámolást állapított meg a felügyelő bizottság által felkért könyvvizsgáló.

hvg.hu Itthon

Az MLL vezetőinek távozását sürgeti Pellady

A magyar labdarúgó válogatott menedzsere, a Matthaus mellett dolgozó Peter Pellady a Magyar Labdarúgóliga (MLL) vezetőinek távozását követeli egy lapinterjúban. Megszellőzteti: svájci befektetők invesztálnának a magyar bajnokságba, ha a személyi változások megtörténnének.

MTI Itthon

Pellady feljelentést tesz az MLSZ-beszámoló miatt

Peter Pellady cége szerint az MLSZ gazdálkodásáról szóló jelentésben rossz színben tüntetik fel őket, ezért feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen. Az ügy pikantériája, hogy maga Pellady esélyes az MLSZ megüresedett elnöki tisztére.

MTI Itthon

Kisteleki a labdarúgó liga elnöke

A Magyar Labdarúgó Liga kedden egy évre Kisteleki Istvánt választotta meg elnöknek a Szusza Ferenc Stadionban tartott közgyűlésén.

Megszólalt a szakma a Színművészetit ért támadások miatt

Megszólalt a szakma a Színművészetit ért támadások miatt

Bebizonyították: hallgatnunk kellene a számítógépekre, ha fel akarunk készülni a klímaváltozásra

Bebizonyították: hallgatnunk kellene a számítógépekre, ha fel akarunk készülni a klímaváltozásra

Mi lenne, ha nem csak az óraátállítást törölnénk el, hanem az időzónákat is?

Mi lenne, ha nem csak az óraátállítást törölnénk el, hanem az időzónákat is?

Megnézték, mire képes a Qualcomm új csúcsprocesszora, a Snapdragon 865

Megnézték, mire képes a Qualcomm új csúcsprocesszora, a Snapdragon 865

Filmbe illő rablás volt Miamiban, autós üldözéssel, tússzal, lövöldözéssel, négy ember meghalt

Filmbe illő rablás volt Miamiban, autós üldözéssel, tússzal, lövöldözéssel, négy ember meghalt

Összeállítják a vádiratot Donald Trump ellen

Összeállítják a vádiratot Donald Trump ellen