szerző:
MTI

Az amatőrök és a profik egyaránt Kisteleki Istvánt javasolják a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöki posztjára.

A liga taggyűlése és az amatőrök tanácskozása után tartott sajtótájékoztatón kiderült, hogy a profik egyhangúlag az MLL elsőszámú vezetőjét választották elnökjelöltnek, míg az amatőröknek két jelöltjük is volt a posztra, de 17:1 arányban - két tartózkodás mellett - a szövetséget a február 24-i tisztújító közgyűlésig irányító ad hoc bizottság vezetőjének szavaztak bizalmat Genzwein Ferenccel szemben.

A profiknak nyolc jelöltje volt elnökségi tagnak, végül az élvonalbeliek közül Jámbor János (Vasas), Kovács Péter (Újpest), Nagy Ferenc (ZTE), Szima Gábor (Debrecen), az NB II-esek közül Ferencz Gábor (Szolnok) és Molnár Ferenc (Felcsút) élvezi majd a liga támogatását.

A amatőröknek öt keleti és négy nyugati jelöltjük volt az MLSZ vezető testületébe, közülük Keletről Helmeczy Lászlót (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye), Pál Lászlót (Heves), Fekete Miklóst (Pest), míg nyugati részről Horváth Cs. Attilát (Győr-Moson-Sopron), Rákóczi Istvánt (Baranya) és Nemes Ferencet (Fejér) támogatják majd az MLSZ-közgyűlésen.

Horváth Cs. Attila megjegyezte, a maradék két elnökségi helyre egy üzletembert és egy szakmabeli személyt szeretnének felkérni, de nevük egyelőre nem publikus.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Itthon

Kisteleki a labdarúgó liga elnöke

A Magyar Labdarúgó Liga kedden egy évre Kisteleki Istvánt választotta meg elnöknek a Szusza Ferenc Stadionban tartott közgyűlésén.

Vélemény

Portré Kisteleki Istvánról

"Angyalföldön a Vasasban, a helyi vagányok közt én voltam az úrigyerek, a magamfajták közül viszont azzal tűntem ki, hogy az angyalföldi vagányokkal fociztam" - vezet el máig tartóan kettős megítélésének feltehető gyökeréig a magyar foci vezérkarát detronizáló 53 éves vállalkozó, ligaelnök.

MTI Itthon

Csányi nem vállalja az MLSZ vezetését

Az OTP Bank, valamint bel- és külföldi leányvállalatainak és további terjeszkedésének irányítása olyan folyamatos, intenzív munkát követel, ami időben sem teszi lehetővé a felelős szerepvállalást a hazai futball vezetésében - közölte Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója

MTI Itthon

MLSZ: hátrányos szerződéseket kötöttek?

Lothar Matthäus két év alatt 250 millió forintot kapott az MLSZ-en keresztül, míg a válogatott menedzsere, Pellady Péter cége 74 milliót. Matthäus keresménye 50 millió, a többit különböző szerződéseken keresztül kapta - számol be az index.hu. A könyvvizsgáló cég szerint az MLSZ-re nézve hátrányosak egyes szerződések.

MTI Itthon

Kisteleki: "az MLSZ elnökségében csalók ülnek"

Bozóky Imre, a Magyar Labdarúgó Szövetség elsőszámú vezetője cáfolta Kisteleki István ligaelnök állítását, mely szerint 200 millió forintos adóhiányt és 500 milliós jogtalan elszámolást állapított meg a felügyelő bizottság által felkért könyvvizsgáló.

MTI Itthon

Az MLSZ tovább vizsgálja saját gazdálkodását

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) közgyűlése elfogadta Sebes Józsefnek, a felügyelő bizottság elnökének javaslatát, mely szerint a február 24-i rendkívüli tisztújító közgyűlésen önálló napirendi pontként szerepeljen a szövetség gazdálkodásának vizsgálata.

Hét nap

KÁOSZ AZ MLSZ-BEN

Kedden lemondott a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnökségének két tagja, miáltal a testület meg is szűnt, mivel...

MTI Itthon

Még mindig nem ült össze az MLSZ-elnökség

Még mindig nem történik semmi Matthäus ügyében, az MLSZ-elnökségi ülése határozatképtelen volt, két tag - a közlés szerint - nem tudott eljönni. Mivel a testület létszáma a szövetség december 21-i közgyűlésén - a lemondásokat követően - 14-ről kilencre csökkent, nem lehetett megtartani a megbeszélést. Így nincs még döntés Matthäus szerződéséről.

A "brazil Trump" megkönnyítette a fegyvervásárlást

A "brazil Trump" megkönnyítette a fegyvervásárlást

Már nem Messi a világ legértékesebb focistája

Már nem Messi a világ legértékesebb focistája

Elutasította a plusz ágyakat a kórház, csak mert azokat a Jobbik küldte

Elutasította a plusz ágyakat a kórház, csak mert azokat a Jobbik küldte

10 évig is működhet a Gundel menzája a Miniszterelnökségen

10 évig is működhet a Gundel menzája a Miniszterelnökségen

Beperelte a Netflixet egy könyvkiadó az új Black Mirror miatt, mert szerintük loptak tőlük

Beperelte a Netflixet egy könyvkiadó az új Black Mirror miatt, mert szerintük loptak tőlük

A csomagtartóban felejtett hulla után lemondott, újra kinevezték a volt megyei rendőrfőkapitány-helyettest

A csomagtartóban felejtett hulla után lemondott, újra kinevezték a volt megyei rendőrfőkapitány-helyettest