szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Tisza nagy víztömege miatt több napig tetőzik Szolnoknál, és a tartósság azért veszélyes, mert alaposan igénybe veszi a töltéseket.

A Tisza tokaji tetőzése után pontosították a középső szakaszon várható legnagyobb vízállásokat a mértékadó vízmércéknél. Eszerint Kiskörénél április 14-én 970, míg Szolnoknál április 16-tól 975 centiméter körüli vízállást várnak, az eltérés plusz-mínusz 15 centiméter lehet. Szolnoknál ez az állapot négy napig is megmaradhat, az apadás lassan indul meg.

Tisza vízállása hétfőn reggel Kiskörénél 914, Szolnoknál 871 centiméter volt, a folyó továbbra is erősen árad, elkövetkezendő napokban 20-30 centiméter között lesz az áradás napi üteme.

Varga László Közép-Tisza Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság védelemvezetője el az időjárási kilátások kapcsán megjegyezte, hogy a következő napokban szeles időt várnak, és a széllökések által felkorbácsolt hullámok megrongálhatják a kiépített létesítményeket.

Harmadfokú árvízvédelmi készültség van érvényben a Tisza mindkét partján, a Hármas-Körös jobb partján és a Zagyva jobb és bal partján Szolnok és Újszász között, összesen 531,1 kilométer hosszon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

A Közép-Tisza-vidéken harmadfokú az árvízvédelmi készültség

A Tisza középső szakaszán mindkét parton harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el szombattól, Szolnoknál a vízállás már 800 centiméter feletti értéket mutat, a tetőzés 970 centiméter körül várható – közölte Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság védelemvezetője. Varga László szerint az igazgatóság teljes területén összesen 531,1 kilométer hosszon védekeznek harmadfokon.

MTI Itthon

Az árvízi védekezésre eddig 3,9 milliárd forintot fordítottak

Eddig mintegy 3,9 milliárd forintot fordítottak az árvízvédelmi munkálatokra, míg a védművekben, az épületekben és az egyéb infrastruktúrában keletkezett károk felmérése csak a víz levonulása után kezdődhet meg – mondta el Varga Miklós, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium helyettes államtitkára.

hvg.hu Itthon

Segélyvonalon adakozhatunk az árvízkárosultak javára

Április 7-én 0 órától egy hónapon keresztül a 1749-es segélyvonalon hívásonként, illetve SMS-enként 200 forinttal támogathatják a Magyar Telekom (T-Com, T-Mobile), a Pannon és a Vodafone ügyfelei az árvíz és belvíz károsultjait.

Családi gazdaságok: javítja a hibákat, de Áder legsúlyosabb bírálatáról hallgat a törvényalkotási bizottság

Családi gazdaságok: javítja a hibákat, de Áder legsúlyosabb bírálatáról hallgat a törvényalkotási bizottság

Négy harmincas éveiben járó koronavírusos beteg halt meg a pénteki adatok szerint

Négy harmincas éveiben járó koronavírusos beteg halt meg a pénteki adatok szerint

Az amerikai legfelsőbb bíróság felfüggesztette a New York-i kormányzó rendeletét a templomok korlátozott látogathatóságáról

Az amerikai legfelsőbb bíróság felfüggesztette a New York-i kormányzó rendeletét a templomok korlátozott látogathatóságáról