szerző:
MTI

Orbán Viktor megkezdte a Fidesz önkormányzati választási kampányát, hiszen Tusnádfürdőn elmondott beszédéből kitűnik, hogy nem Magyarország számít, hanem a hatalom - kommentálta az MSZP frakcióvezető-helyettese a Fidesz elnöke által elmondottakat szombaton.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn, a XVII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor záró programján arról beszélt, hogy "politikai hazugságra" nem lehet kormányzást építeni, mert az aláássa az ország jövőjét, árt a gazdaságnak és tönkreteszi a demokratikus alapokat. A politikus élesen bírálta a nagyobb magyar kormánypártot, amely szerinte a politikai hazugság hibájába esett, vagyis a választások előtt egészen mást ígért a társadalomnak, mint amit jelenleg tesz.
 
A Fidesz elnöke úgy vélte: ez a fajta hazugság aláássa az ország jövőjét. Nagy kárt okoz gazdasági téren, hiszen a korszerű piacgazdaság nem viseli el az igazmondás hiányát, a befektetők egy idő után elveszítik bizalmukat, valamint súlyos következménye az effajta magatartásnak az is, hogy tönkreteszi a demokratikus alapokat, hiszen a választás nem más, mint szerződés az adott párt és a választók között arról, mit ígér az az erő a szavazatokért cserében. Ha ezt a "szerződést" az egyik fél megszegi, akkor a demokrácia alapelvét sérti meg. 

Az MSZP - Mesterházy Attila szavai szerint - a nagyobbik ellenzéki párt vezetőjének "hosszú szabadság utáni" megszólalásától azt várta, hogy alternatívát kínál majd Magyarország helyzetének javításához, ahogy ezt egy konstruktív ellenzék tenné. "Nem hallottunk mást, mint egy politikai kommunikációs sablont" - fogalmazott -, hozzátéve: "Orbán Viktor semmilyen modernizációt nem akar, nem akarja a haladást, sokkal inkább a maradiságot képviseli, a maradi erők vezetőjeként lépett fel" - mondta a frakcióvezető-helyettese.

Mesterházy Attila a "politikai hazugságra" reagálásában elmondta: "furcsa Orbán Viktor szájából kritikaként hallgatni a politikai hazugság fogalmát és a nemzeti összegfogás fogalmát, mint az ő jellemzőjét", hiszen a szocialista párt nem mondott mást a választási kampányban, mint most: egy új Magyarország programot ajánlott a választóknak, aminek az alapjait az új egyensúly program teremti meg.

A Fidesz szombati közleménye szerint "furcsa", hogy az a párt beszél hatalmi technikáról, melynek miniszterelnöke beismerte, hogy hazudtak az embereknek a választási kampányban. Gyurcsány Ferencnek a hatalom megtartása érdekében semmi sem volt drága. Eltitkolta az emberek elől az ország valós állapotát, azt mondta, hogy a gazdaság remek helyzetben van, hogy nagy a jólét
és, hogy kormányalakítás után radikális adócsökkentések következnek, ám ezzel szemben Gyurcsány Ferenc a választások után már arról beszélt, hogy nagy a baj és ígéreteivel szöges ellentétben pénzbehajtási akcióba kezdett - írja Szijjártó Péter pártszóvivő közleményében.

A közlemény kitér arra is, hogy a kormány nem foglalkozik érdemben az ellenzék javaslataival, sorra leszavazza, vagy napirendre sem veszi azokat. "A rendszerváltás óta most fordult elő először, hogy egy politikai erő nyílt hazugsággal jutott kormányra, csúnyán átverve az embereket és már-már elviselhetetlen terheket rakva rájuk" - olvasható Szijjártó Péter közleményében.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Világ

Orbán a nemzetpolitikáról beszél majd Tusnádfürdőn

Július 18-án kezdődik a 17. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor Tusnádfürdőn; az ötnapos rendezvénysorozat központi témája ezúttal a rendszerváltozás lesz. Orbán Viktor az utolsó napon beszél majd.

MTI Itthon

Angyalföldi fideszesek levele Orbán Viktornak

Angyalföldi Fidesz-tagok szerint a választókerületi elnökök nem a helyiek érdekeit képviselik a párt felsőbb fórumain, ezért nyílt levelükben arra kérik Orbán Viktort, hogy váltsa le a kerület 19. számú választókerületi elnökét, Kosztolányi Dénest, valamint a 20. számú választókerületbe kinevezett Rétvári Bencét.

Itthon

Gyurcsányon innen, Orbánon túl, ott, ahol…

Mi lesz az aprófalvak önkormányzataival? Mi történik a kisiskolákkal? A reformlázban égő politika és sajtó felkapott kérdései ezek – mintha bizony az államháztartás egyensúlya, a korszerű közigazgatás és a kívánatos közjó egyedül azon múlna, hogy mi történik az aprófalvas térségekben. Haza a földhöz közel, kormányprogramra várva a végeken. A hvg.hu Északkelet-Zalában járt.

Tevét gázolt egy autós Miskolcon

Tevét gázolt egy autós Miskolcon

Négy százszázalékos csapat maradt már csak a BL-ben

Négy százszázalékos csapat maradt már csak a BL-ben

Drogtesztet lengetett be a Mi Hazánk a politikusoknak

Drogtesztet lengetett be a Mi Hazánk a politikusoknak

Két nyomozás is folyik a Borkai-ügyben

Két nyomozás is folyik a Borkai-ügyben

Jelöletlen BMW M3-as rendőrautó állt szolgálatba az ausztráloknál

Jelöletlen BMW M3-as rendőrautó állt szolgálatba az ausztráloknál

Mit szólna egy ilyen 625 lóerős kombi BMW M8-hoz?

Mit szólna egy ilyen 625 lóerős kombi BMW M8-hoz?