szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Demszky Gábor főpolgármester nem ért egyet a budapesti és a Pest megyei rendőr-főkapitányságok összevonásával, mint azt egy szerdai sajtótájékoztatón mondta, minden eszközzel azon lesz, hogy ezt megakadályozza.

"Én a magam lehetőségeihez mérten minden eszközzel és minden módon azon leszek, hogy ezt a regionális átszervezést észérvek alapján, tapasztalati érvek alapján, szakmai érvek alapján megakadályozzam" - mondta Demszky Gábor, miután látogatást tett Gergényi Péternél, a fővárosi rendőrfőkapitánynál.

A főpolgármester felidézte: Magyarországon regionális szinten szervezik át a közigazgatást és felmerült, hogy a központi régiónak legyen egy egységes rendőrsége. Ez pedig azt jelentené, hogy a Pest megyei és a fővárosi rendőrségből együttesen jönne létre regionális rendőr-főkapitányság.

A főváros nem a BRFK leépítésében, beolvasztásában érdekelt, hanem a megerősítésében - hangsúlyozta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hét nap

GERGÉNYI AZ ORFK ÉLÉN

A "rend emberét", Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitányt (képünkön jobbról, elődjével, Salgó Lászlóval)...

Hét nap

LEX GERGÉNYI?

A Belügyminisztérium (BM) dolgozik annak a kormányrendeletnek a módosításán, amely szerint rendőr-főkapitányi állást...

MTI Itthon

A határőrség és a rendőrség összevonásáról tárgyaltak

Egyeztető munkamegbeszélés kezdődött Bene László országos rendőrfőkapitány és Béndek József, a határőrség országos parancsnoka között pénteken a két rendvédelmi szervezet integrációjáról - erősítette meg a határőrség szóvivője.