szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MDF országos választmánya úgy döntött, a márciusi tisztújító országos gyűlésre egyetlen elnökjelöltnek Dávid Ibolya jelenlegi elnököt javasolja – mondta a szombati választmányi ülést követően a testület elnöke, Budapesten.

Katona Kálmán sajtótájékoztatón közölte: az országos választmány legfontosabb feladata a március 11-i tisztújító országos gyűlés előkészítése. Hozzátette: az elnöki posztra három jelölt volt, ám közülük ketten visszaléptek, így Dávid Ibolya maradt az egyetlen jelölt. A választmány szombati ülésén döntött tizenegy elnökségi tag jelöltről is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

MDF: ez már önbíráskodás

Önkényeskedésből nem hagyjuk lejáratni a magyar jobboldalt, méltatlan a parlamenti képviselőkhöz - fogalmaz az MDF elnöke. Két ellenzéki politika van ma Magyarországon: az egyik a törvénytelen magatartás és önkényeskedés, a másik a középosztály megerősítését szolgáló, építő politika - nyilatkozta a hvg.hu-nak Dávid Ibolya.

MTI Itthon

Kábítószerügyi eseti bizottságot szeretne az MDF

A Magyar Demokrata Fórum kábítószerügyi eseti bizottság felállítását javasolja, a testület feladata a nemzeti drogstratégia és az ehhez kapcsolódó kormányzati intézkedések felülvizsgálata lenne - jelentette be Pettkó András MDF-es országgyűlési képviselő.

MTI Itthon

Az MDF 13 ponttal készül a miniszterelnöki találkozóra

Tizenháromra emelte középosztállyal kapcsolatos javaslatainak számát az MDF, a pontokról január 30-án tárgyal a párt a miniszterelnökkel - jelentette be Herényi Károly, az Magyar Demokrata Fórum frakcióvezetője pénteken tartott sajtótájékoztatóján.

Vélemény

MDF-házidolgozat a nagypárti vágyálom jegyében

Először a hvg.hu oldalán jelent meg az az MDF helyzetét és feladatait értékelő tanulmány, amelyet szerzője a pártelnökségnek vitaanyagként írt. Csalódást kelt a dolgozat, elkoptatott közhelyek gyűjteménye. Ha az MDF intellektuális tüzérségétől csak ennyire futja, akkor Orbánnak aligha kell túlságosan aggódnia.

MTI Autó

Megszüntetné a jobbkéz-szabályt az MDF

Megszüntetné a jobbkéz-szabályt, ehelyett minden kereszteződést táblákkal látna el az MDF. A tervekről Hock Zoltán, az MDF elnökhelyettese és Almássy Kornél, a párt alelnöke tartott sajtóértekezletet.

MTI Itthon

Orbánnal is egyeztetne a 13 pontról az MDF

Orbán Viktorral is egyeztetne az MDF a párt által javasolt 13 pontról, ezért hasonló megbeszélésre hívja a Fidesz elnökét, mint Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt - mondta Dávid Ibolya azt követően, hogy az MDF parlamenti képviselőcsoportja találkozott a kormányfővel.

MTI Itthon

Gönczöl-jelentés: az MDF egyetért vele, az SZDSZ szerint tanulságos

A Magyar Demokrata Fórum egyetért a kedden nyilvánosságra hozott Gönczöl-jelentés megállapításainak többségével, súlyos hiányosságnak tartja azonban, hogy a tanulmány nem szól a rendészeti miniszter felelősségéről az őszi eseményekkel kapcsolatban. Az SZDSZ szerint a rendőrségnek és a kormánynak le kell vonnia a Gönczöl-jelentésben megfogalmazott tanulságokat.

MTI Itthon

MDF: legyen ésszerűbb a lombikbébi-program

Az MDF szerint ésszerűsíteni kellene a lombikbébi-program támogatási rendszerét. Pusztai Erzsébet, a párt egészségpolitikusa elképzelhetőnek tartja, hogy a jelenleginél kevesebb beavatkozást támogasson az egészségbiztosítás.

Közel 200 milliárd forint többlet lett januárban az államháztartásban

Közel 200 milliárd forint többlet lett januárban az államháztartásban

Húsvét utánig fennmaradnak a korlátozások Olaszországban

Húsvét utánig fennmaradnak a korlátozások Olaszországban

Leváltják a Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatóját

Leváltják a Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatóját