Laktanyát neveznek el a műegyetemi tűzben meghalt váli tűzoltóról

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szent Flórián napja alkalmából tűzoltólaktanyát neveznek el a Fejér megyei Válon a hősi halált halt Reppman Károlyról, aki egyike volt annak a három tűzoltónak, aki a budapesti műegyetemi lőtéren keletkezett tűz oltása közben vesztette életét. A Reppman Károly Válon élt tragikus körülmények között bekövetkezett haláláig.

A váli önkéntes tűzoltóság ebben az évben ünneplimegalakulásának 10. évfordulóját, és ebből az alkalmából zászlót adományoznak a tűzoltóságnak - mondta Vabrik Zoltán tűzoltó hadnagy. A váli tűzoltóparancsnok hozzátette: a szombati tűzoltónapi rendezvény keretében az új tűzoltólaktanyánál emléktáblát avatnak a
hősi halált halt tűzoltók tiszteletére, és az új szertár felveszi a műegyetemi lőtértűz oltása közben életét vesztett Reppman Károly hadnagy nevét.
   
Reppman Károly a Fővárosi Tűzoltó Parancsnokság Dél-budai Tűzoltási, Mentési Parancsnokság Újbudai Tűzőrségének beosztott tűzoltója volt. Az 1982-es születésű fiatalembert 2002. szeptember
16-án vették fel a Fővárosi Tűzoltó Parancsokság III. kerületi parancsokságához, de kérelmére még abban az évben a XI. kerületi parancsnokság állományába helyezték át. 
   
A lánglovag a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem K épületének pincéjében lévő lőtéren tavaly augusztus 8-án keletkezett tűz oltása során veszette életét másik két társával azt követően, hogy kimentették a civileket, majd visszamentek a pincébe, hogy felkutassák a még esetlegesen lent tartózkodókat. 

A tűzoltóságot felügyelő Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium vezetője a balesetben elhunyt három tűzoltót, Pintér Gábor hadnagyot és Horváth Ákos őrmestert is hősi halottá nyilvánította, Reppman Károly törzsőrmestert a miniszter pedig hadnaggyá léptette elő. A szolgálatteljesítés közben elhunyt Reppman Károlyt augusztus 12-én a váli római katolikus temetőben helyezték tűzoltói tiszteletadással végső nyugalomra.