Rieb György lett a Ferencváros elnöke

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A Ferencvárosi Torna Club elnöksége keddi ülésén Rieb Györgyöt választotta meg a zöld-fehér klub elnökének.

A tanácskozást követően Berki Krisztián, a Ferencvárosi Torna Club (FTC) sportigazgatója bejelentette, hogy az új vezető megbízatása a testülethez hasonlóan december 31-ig szól. A voksolás során Rieb György volt az egyetlen elnökjelölt, a tagok közül heten szavaztak rá, négyen ellene voksoltak, Rieb tartózkodott.
 
"A Ferencvárosnak és a futballcsapatot működtető zrt.-nek az össztartozása körülbelül 2,2 milliárd forint, de úgy gondolom, hogy az év végéig reális lehetőségünk van a teljes konszolidációra, a tartozások rendezésére" - mondta Rieb. "A jövő hét végéig felvesszük a kapcsolatot a Pénzügyminisztériummal és a Kincstári Vagyoni Igazgatósággal és reményeink szerint hamarosan kiírják a pályázatot az Üllői úti telek értékesítésére".
 
Az új elnök úgy fogalmazott, hogy a korábbi személyes ellentétek nem befolyásolják az elnökség munkájának hatékonyságát. "Megválasztásom után az első dolgom volt, hogy kértem a jelenlévőket, minden korábbi sérelmet tegyenek félre, hiszen mindannyiunknak egy közös célja van, a Ferencváros helyzetének rendezése". Rieb ezzel a kijelentéssel többek között arra utalt, hogy Dámosy Zsolt, a klub előző elnöke azért nem vállalta tovább az egyesület irányítását, mert a közgyűlésen az új elnökségbe bekerült többek között Jakabházy László is.
 
A befektetőkről Rieb annyit mondott, hogy az angol bajnokság élvonalából kiesett Sheffield United mögött álló skót cégekkel, a Bank of Scotland nevű pénzintézettel és a Sculborough ingatlanforgalmazással foglalkozó vállalattal folytatódnak az egyeztetések az Üllői úti telekről.
 
Rieb György 1994 óta az Aprilia cég vezetőjeként dolgozott a ferencvárosiak vízilabda-szakosztályánál és azt mondta, hogy szeretné ezt a feladatát is megtartani. Elnöki munkáját két főtanácsadó segíti: Takács Tibor, a torna szakosztály vezetője és Ferenczy László, a felügyelő bizottság volt tagja. Utóbbinak a tanácsadói poszt betöltéséért az alapszabály értelmében le kellett mondania bizottsági tagságáról. Takács azt mondta, hogy a ferencvárosi futballcsapat azért kapta meg az élvonalbeli licencet, mert a hongkongi befektetőjelölt írásban nyilatkozott arról, hogy rendezi a zrt. tartozásait.