szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Helmeczy László, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) jogi alelnöke szerint kizárhatják a Ferencvárost, mivel a nemzetközi szövetség (FIFA) által megadott határidőig, augusztus 31-én 14 óráig nem vonta vissza a polgári bírósághoz benyújtott beadványát.

"Az MLSZ-nek nem kell attól tartania, hogy felfüggeszti a tagságát a FIFA, hiszen mindent megtett, amit kértek tőle. Ennek megfelelően szeptember elsején, a Ferencvárosnak a beadványa visszavonására szabott határidő másnapján fegyelmi eljárást indított a klub ellen. Az illetékes bizottság rövidesen tárgyalja az ügyet, aminek súlyos következménye lehet, hiszen kizárás fenyegeti azokat az egyesületeket, amelyek nem tartják be az MLSZ alapszabályát" - mondta a távirati iroda érdeklődésére Helmeczy, aki a büntetés részleteibe nem kívánt belemenni, mondván, erre a fegyelmi bizottság jogosult.

Helmeczy nevetségesnek nevezte a Ferencváros azon érvelését, hogy azért fordult polgári bírósághoz, mert az MLSZ alapszabálya nem írja elő, hova fordulhat jogorvoslatért. Az alelnök véleményét azzal indokolta, hogy az alapszabály a 3. és a 14. paragrafusában átveszi a FIFA azon rendelkezését, mely szerint vitás esetekben csak sportbírósághoz lehet fordulni, polgárihoz nem.

"Érdekes módon az Újpest tudta, hova fordulhat jogorvoslatért. A sporttörvény által létrehozott Sport Állandó Választott Bíróságánál támadta meg az MLSZ fegyelmi határozatát, amely félévre betiltotta a Szusza Ferenc Stadiont. Amennyiben ott az újpestieknek adnak igazat, elfogadjuk a döntést" - árulta el Helmeczy, mit tehetett volna Ferencváros.

Az alelnök megjegyezte, a fegyelmi eljárást most már akkor is le kell folytatni a Ferencváros ellen, ha a klub esetleg a Fővárosi Bíróságon kedden 14:30-kor kezdődő első tárgyaláson visszavonja keresetét, mivel ezt nem határidőre tette meg. Hozzátette, jelentősen enyhítő körülmény lenne, ha mégis megtenné.

Az FTC azért fordult a Fővárosi Bírósághoz, mivel a labdarúgócsapat nem kapta meg az elsőosztályú induláshoz szükséges licencet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

A Fradi benevezett az NB II-be

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tájékoztatása szerint ma reggel beérkezett a Ferencváros nevezése a bajnokság másodosztályának küzdelmeire.

hvg.hu Itthon

Miről nem beszélnek a fradisták?

Most, hogy a Ferencváros - a jelen állás szerint – a másodosztályba szorul, számosan nyilatkoznak. Egy mondatot valahogy senki se mond ki a zöld-fehér táborból.

Titkos üzenetet rejtett el weboldalán Joe Biden: aki észrevette, jó úton indult el egy állás felé

Titkos üzenetet rejtett el weboldalán Joe Biden: aki észrevette, jó úton indult el egy állás felé

Ha George Clooney beleszólhat a politikába, akkor Erzsébet királynő miért nem?

Ha George Clooney beleszólhat a politikába, akkor Erzsébet királynő miért nem?

A Kulka név nem csak a színpadon, az orvostudományban is feledhetetlen

A Kulka név nem csak a színpadon, az orvostudományban is feledhetetlen