A zuglói MSZP-ben volt tag Zuschlag titkára

Utolsó frissítés:

Tetszett a cikk?

A Zuschlag-ügy kapcsán körözött Lados István, Zuschlag egykori titkára – a hvg.hu értesülése szerint – a tagfelvételi botrányával és a vagyonkezelőjének vitatott tenderei miatt elhíresült zuglói MSZP szervezetnek volt a tagja. Mint kiderült, a Vagyonkezelő Rt. felügyelőbizottságában korábban helyet kapott, a szocialistákat aktívan támogató jordániai Ayman Douglas négy éve üzletet is kötött Zuglóban: étkezdéjét eladta egy másik felügyelőbizottsági-tagnak, az MSZP helyi frakcióvezetőjének, Komlódi Gábornak.

Komlódi Gábor
A hvg.hu-nak Komlódi Gábor – aki állítása szerint 2003-ban még nem volt a helyi MSZP vezetésében – a négy évvel ezelőtti üzleti ügyet teljesen normálisnak nevezte. „Édesapám halála után az örökségünket akartuk a húgommal valamibe befektetni, és amikor Ayman Douglas ezt meghallotta, felajánlotta gyrost árusító étkezdéjét. Újpest központjában volt az üzlet, így gondoltam, hogy jó befektetés lesz. Sajnos, veszteségesnek bizonyult, így két hónap múlva, 2003 novemberében megváltam tőle. Az új vevőket is Ayman hozta.”

Komlódi Gábor ehhez még hozzátette, azt nem tudja, hogy ki vitte be a jordániai üzletembert Zuglóba, s hogyan került be a kerület vagyonkezelőjének a felügyelő-bizottságába. „Ayman még 2002-ben, Pelyva György polgármester-jelölt kampányában sokat segített, úgy emlékszem, plakátokat ragasztott az egyik barátjával. Annyit tudok még, hogy amikor Ayman Douglas egy számomra ismeretlen ügy kapcsán több hónapig előzetes letartóztatásban volt, megszűnt az fb-tagsága a vagyonkezelőben.”

Komlóditól megkérdeztük, mennyire ismerte a most érdeklődés középpontjába került Lados Istvánt, Zuschlag titkárát, aki a zuglói MSZP tagja volt, és akit az ügyészség mielőbb szeretne kihallgatni a Zuschlag János és hat társa ellen folyó, különösen nagy kárt okozó csalás ügyében; jelenleg körözés alatt áll. Komlódi Gábor nem tudta megmondani, az előző ciklusban milyen munkát végzett Lados, illetve 2006 ősze óta  az önkormányzat társadalmi bizottságában, amely többek között a civil szervezetekkel tartotta a kapcsolatot. Komlódi arra hivatkozott, hogy ő a régi vezetésben nem dolgozott, bár mi úgy tudjuk, hogy elnökhelyettes volt, a jelenlegi ciklusban pedig csak néhány hónapja vette át a frakció irányítását.

Csiha Judit, a XIV. kerület szocialista országgyűlési képviselője, akinek annak idején Komlódi Gábor volt a kampányfőnöke, a hvg.hu-nak elmondta, Lados Istvánt ritkán látta a stábjában dolgozni, de tudta róla, hogy Komlódi baráti köréhez tartozik. „Lados csak néhányszor jelent meg azon a hathetes továbbképzésen, amelyet a zuglói szocialisták részérea kampány előtt szerveztünk . Nem örültem annak, hogy az egyik alapszervezet Ladost jelölte, mert sokszor hiányzott.”

csb