szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem kell bulvárosítani a Ringier többségi tulajdonában lévő Népszabadságot, a Blikk „egy kicsit elfáradt” – jelentette ki Mihók Attila, a svájci székhelyű médiacsoport magyarországi cégének november elsejével kinevezett ügyvezető igazgatója.

A nagy rendszerek lassan mozdulnak – jegyezte meg a változtatásokkal kapcsolatban az igazgató, részleteket azonban hivatalba lépése utánra ígért. Annyit elmondott, hogy a Népszabadságnál az utóbbi időben „sok minden pozitívan változott”, de számos tennivalót lát még.

A politikai napilap reformjával – benne a vasárnapi megjelenéssel – kapcsolatos kérdésre elmondta, hogy a közeljövőben, a szokásos döntési mechanizmusok betartásával, megszületik a döntés az ügyben. „A Népszabadságnak vannak különleges értékei, amelyeket egyértelműen azonosítani kell, hogy építeni lehessen rájuk” – vázolta a kiindulópontot az új vezető. Hangsúlyozta, hogy az értelmes párbeszéd eredményeként szültetett egyezségeket egyetértésben kell végrehajtaniuk a tulajdonosoknak; „a lap munkatársainak is jobb, ha tudják: a két tulajdonos ugyanazt akarja”.

Csehországtól és Szerbiától eltérően a közeljövőben nem készül második bulvárlappal a magyar piacra lépni a svájci Ringier-csoport magyarországi cége – közölte. „A cseh piac elég nagy ahhoz, hogy két, egymáshoz igen hasonló lapot is el tudjon tartani, míg Szerbiában a Blic sokkal inkább könnyed politikai lap, mint bulvárújság, míg új lapunk, az Alo! kőkemény bulvár” – mondta. Mihók Attila szerint nem született még döntés arról, hogy hosszabb távon is egyszerre töltse-e be a Ringier magyarországi és szerbiai ügyvezetői posztját.

Az, hogy a budapesti kinevezés után is megőrzi négy éve betöltött belgrádi megbízatását, az az ő kérése – tette hozzá, megjegyezve, november elseje után többet lesz itt, mint ott.

A Ringier magyarországi ingyeneslap-indítási terveivel kapcsolatban úgy nyilatkozott, ehhez „még nem jött el a pillanat”; szavai szerint egyelőre három meglévő napi orgánumuk – a Blikk, a Nemzeti Sport és a Népszabadság – gazdasági és piaci pozícióit erősítik. Azt azért megemlítette, hogy Belgrádban tavaly indított – a piacon úttörő – ingyenes napilapjuk, a 24 sata nyolc hónap után nyereséget termelt, a Blicet pedig a négy évvel ezelőtti 100 ezer helyett ma 360 ezer példányban nyomják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Schröder a Ringier tanácsadója lesz

Gerhard Schröder volt német kancellár a magyarországi érdekeltséggel is rendelkező legnagyobb svájci kiadóház, a Ringier tanácsadója lesz.

MTI Gazdaság

A Ringier az A Pontnak adta el a Magyar Hírlapot

Megvásárolta a Magyar Hírlap kiadói jogait a Ringier Kiadói Kft.-től az A Pont MH Kiadói Kft., amelyben a napilap korábbi munkatársai által alapított cég az egyik tulajdonos - közölte Szombathy Pál főszerkesztő.

MTI Itthon

Kondor Katalin pert nyert a Ringier ellen

Első fokon, nem jogerősen, pert nyert Kondor Katalin, a Magyar Rádió elnöke a Magyar Hírlap korábbi kiadója, a Ringier Kft. ellen, amiért a lap tavaly február 27-én megjelent, "Kondor iratai az NBH-nál vannak" című írásában valótlan és hamis látszatot keltő tényállításokat közölt.

MTI Média

Egységesíti marketingjét a Ringier

A Ringier Kiadói Kft. napilap-portfóliójának marketingigazgatója lett áprilistól Gyapay Péter, a Blikk eddigi marketingigazgatója - tájékoztatott a társaság közleményben.

MTI Gazdaság

Rekordbevétel a Ringier-nél

Fennállása óta a legjobb évet zárja az idén a jelentős magyarországi érdekeltségekkel rendelkező svájci Ringier médiacsoport.

Csehország már lazít a járvány elleni szabályokon

Csehország már lazít a járvány elleni szabályokon

Meglódult az elektromosautó-piac Európában

Meglódult az elektromosautó-piac Európában

A közmédia simán címbe rakja a szexizmust

A közmédia simán címbe rakja a szexizmust