Ringier: a Népszabadság nem lesz bulvárosabb, a Blikk elfáradt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem kell bulvárosítani a Ringier többségi tulajdonában lévő Népszabadságot, a Blikk „egy kicsit elfáradt” – jelentette ki Mihók Attila, a svájci székhelyű médiacsoport magyarországi cégének november elsejével kinevezett ügyvezető igazgatója.

A nagy rendszerek lassan mozdulnak – jegyezte meg a változtatásokkal kapcsolatban az igazgató, részleteket azonban hivatalba lépése utánra ígért. Annyit elmondott, hogy a Népszabadságnál az utóbbi időben „sok minden pozitívan változott”, de számos tennivalót lát még.

A politikai napilap reformjával – benne a vasárnapi megjelenéssel – kapcsolatos kérdésre elmondta, hogy a közeljövőben, a szokásos döntési mechanizmusok betartásával, megszületik a döntés az ügyben. „A Népszabadságnak vannak különleges értékei, amelyeket egyértelműen azonosítani kell, hogy építeni lehessen rájuk” – vázolta a kiindulópontot az új vezető. Hangsúlyozta, hogy az értelmes párbeszéd eredményeként szültetett egyezségeket egyetértésben kell végrehajtaniuk a tulajdonosoknak; „a lap munkatársainak is jobb, ha tudják: a két tulajdonos ugyanazt akarja”.

Csehországtól és Szerbiától eltérően a közeljövőben nem készül második bulvárlappal a magyar piacra lépni a svájci Ringier-csoport magyarországi cége – közölte. „A cseh piac elég nagy ahhoz, hogy két, egymáshoz igen hasonló lapot is el tudjon tartani, míg Szerbiában a Blic sokkal inkább könnyed politikai lap, mint bulvárújság, míg új lapunk, az Alo! kőkemény bulvár” – mondta. Mihók Attila szerint nem született még döntés arról, hogy hosszabb távon is egyszerre töltse-e be a Ringier magyarországi és szerbiai ügyvezetői posztját.

Az, hogy a budapesti kinevezés után is megőrzi négy éve betöltött belgrádi megbízatását, az az ő kérése – tette hozzá, megjegyezve, november elseje után többet lesz itt, mint ott.

A Ringier magyarországi ingyeneslap-indítási terveivel kapcsolatban úgy nyilatkozott, ehhez „még nem jött el a pillanat”; szavai szerint egyelőre három meglévő napi orgánumuk – a Blikk, a Nemzeti Sport és a Népszabadság – gazdasági és piaci pozícióit erősítik. Azt azért megemlítette, hogy Belgrádban tavaly indított – a piacon úttörő – ingyenes napilapjuk, a 24 sata nyolc hónap után nyereséget termelt, a Blicet pedig a négy évvel ezelőtti 100 ezer helyett ma 360 ezer példányban nyomják.