szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Fidesz megfelelő szerveinél fellebbez a pártból történt kizárásáról hozott döntés ellen Csáki Zsigmond, Heves polgármestere.

A fellebbezés célja, hogy olyan döntés szülessen a Fidesz életében, ami megfelel a jogállamiság követelményeinek és a szövetség alapszabályának - szerepel a polgármester közleményében.

Csáki Zsigmond szerint a Fidesz Heves megyei választmánya elnökségének működése és döntése alapszabály-ellenes, így nem fogadható el. Annál is inkább - tette hozzá -, mert a döntés több szabálytalanságot tartalmaz.

A Fidesz Heves megyei elnöke, Balázs József július 7-én tájékoztatta az MTI-t, hogy a párt megyei választmányának elnöksége kizárta a Fidesz tagjainak sorából Csáki Zsigmondot, Heves polgármesterét és Magyar Istvánt, az egri pártszervezet elnökét.

Az akkori indoklás szerint az érintettek "figyelmen kívül hagyták a Fidesz teljesen egységes és világos álláspontját, amely elutasítja az egészségügyi rendszer üzleti alapokra helyezését és a profithajhászásnak való térnyitást" - írta akkor közleményében Balázs József. Emlékeztetett arra, hogy a Fidesz országos választmánya korábban határozatban foglalt állást az egészségügyi intézmények köztulajdonban tartása mellett.

Minderre azok után került sor, hogy a Csáki Zsigmond vezette jobboldali többségű önkormányzat pályázat alapján magánkézbe adta a hevesi rendelőintézet működtetését, a pályázat nyertese pedig az Agria Ügyelet Kft. volt, amelynek egyik tulajdonosa Magyar István, a Fidesz egri elnöke.

Ugyanakkor Csáki tagja a Heves Megyei Önkormányzat Fidesz-frakciójának is, amely hevesen ellenzi a Heves Megyei Kórház vagyonkezelésének átadását a pályázaton nyertes HospInvest Zrt.-nek; korábban Magyar István is bírálta a tervezett funkcionális privatizációt.

Magyar István korábban azt mondta, igazságtalannak és érthetetlennek tartja a döntést, ezért fellebbezést kíván benyújtani a párt felsőbb fórumainál.

Csáki Zsigmond annyit közölt, hogy családjával külföldi szabadságát tölti és hazatérte után kíván reagálni a történtekre.

A Heves megyei választmány elnöksége korábban azt a kezdeményezést is megtárgyalta, ami Herman István füzesabonyi választókerületi elnök kizárását indítványozta. Ellene az volt a vád, hogy illetéktelenül beleszól a Fidesz hevesi szervezetének ügyeibe. Az elnökség ezt nem látta bizonyítottnak, ezért Herman István esetében a kizárási indítványt elutasították.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem mindennapi autós szabálysértést vettek videóra Debrecenben

Nem mindennapi autós szabálysértést vettek videóra Debrecenben

Az én hetem: Krusovszky Dénes Sas Józsefre emlékezve Bruce Springsteent dúdol

Az én hetem: Krusovszky Dénes Sas Józsefre emlékezve Bruce Springsteent dúdol

Australian Open: Két koronavírusos játékost találtak

Australian Open: Két koronavírusos játékost találtak