Melegfelvonulás: egy nőt is azonosítottak a rendőrök

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Újabb garázdasággal gyanúsítottat - ezúttal egy nőt - azonosított a rendőrség nyomozócsoportja azok közül, akik megzavarták a Meleg Méltóság Menetét; a nőt őrizetbe vették - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya 15 tagú nyomozócsoportot hozott létre, hogy felkutassák a július 5-én jogellenes cselekményeket elkövetőket. A nyomozócsoport most újabb olyan embert - ezúttal egy nőt - azonosított, aki dokumentáltan részt vett a Meleg Méltóság Menete megzavarásában, s ennek során garázdaságot és hivatalos személy elleni erőszakot követett el. 
 
A rendőrség szerint a 27 éves budapesti nő július 5-én részt vett a Kós Károly sétányon felállított rendőrségi kordon megbontásában, barikádot épített, illetve köveket és egyéb tárgyakat dobált. A nővel szemben csoportosan elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, őrizetbe vétele mellett. A rendőrség emellett hivatalos személy elleni erőszak elkövetése miatt feljelentést tett vele szemben a Budapesti Nyomozó Ügyészségen. 

A rendőrség utoljára hétfőn számolt be arról, hogy három személyt azonosítottak a felvonulást  megzavarók közül, egy férfi pedig önként jelentkezett a rendőrségen. A rendőrség továbbra is keresi azokat, akik részt vettek a július 5-i rendbontásban. A police.hu oldalon közzétett fotókon tizenöt ember látható, továbbá két csoportképen egy nagyobb társaság.