Gyurcsányt csak a nyugdíjasok szeretik

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Az előző hónap látványos változásai - amelyek elsősorban Gyurcsány Ferencet és Orbán Viktort érintették - nem folytatódtak, a népszerűségi lista alig változott - olvasható a hétfői Népszabadságban a Szonda Ipsos szokásos felmérésének eredménye.

A felmérés szerint a Fidesz elnöke ha nem is szerezte vissza korábbi népszerűségét, de azon kevesek egyike, aki többletpontot gyűjtött. A miniszterelnök viszont nem tudta erősíteni júniusban érzékelt kedveltségét az idősebbek és a rossz munkaerőpiaci helyzetben lévők csoportjában.

Ebben a hónapban nőtt a különbség Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor között, de maradt egy olyan társadalmi csoport, ahol a kormányfő tartja a lépést a Fidesz elnökével: a 65 év felettiéké, amelyben mindketten negyven pontosak - áll a felmérésben.

A Népszabadságból kiderül, hogy a kisebbségi kormány májusban kinevezett új miniszterei közül Gyenesi István, az önkormányzati tárca vezetője a legismertebb - jelenleg a lakosság négytizedének van véleménye róla - de ez az arány nem elegendő arra, hogy a népszerűségéről is képet lehessen alkotni.

A felmérés szerint az SZDSZ-ben lezajlott elnökválasztás után a két érintettről alkotott vélemények nem változtak: Fodor Gábor továbbra is népszerűbb Kóka Jánosnál.