szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megkezdték a falu teljes területét lefedő kamerarendszer kiépítését a Komárom-Esztergom megyei Nagysápon; egy héten belül 16, éjjel is látó kamerát helyeznek ki az 1600 fős településre; a 32 felvevőből álló teljes rendszer tavaszra készül el - közölte csütörtökön a helyi polgármester.

"A rendőrség létszámhiánya miatt a körzeti megbízottnak egyre kevesebb ideje van kijárni a településre. A kameráktól azt várjuk, hogy visszatartják az elkövetőket a bűncselekményektől és növelik az itt élők biztonságérzetét" - mondta Balogh Miklós.

Az első 16 készülék üzembe helyezése után közmeghallgatást tartanak a faluban, és bemutatják az eszközök működését a lakosságnak. A nap 24 órájában rögzített képeket kép hónapig tárolják és bűncselekmény esetén bármelyik kamera képe percre pontosan visszakereshető, a megfelelő jogosultság birtokában. A térfigyelő hálózat kiépítése hétmillió forintba kerül, a beruházást önerőből valósították meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Helyi érték

Bekamerázza a rendőrség Szarvast

Szarvason napokon belül üzembe helyezik Békés megye legnagyobb térfigyelő kamerarendszerét. A bevezető utakat és a belvárost éjjel-nappal tizennégy kamera pásztázza majd, a rendőrségen pedig folyamatosan nyomon követik az eseményeket –írja a Békés Megyei Online.

MTI Shake

Bekamerázták az iskolákat

Bekamerázták a pótérettséginek otthont adó bukaresti iskolákat, hogy hatékonyabban kiszűrhessék a csaló diákokat.

MTI Itthon

Kis gengszterek miatt kameráznának be egy buszpályaudvart

Kamerarendszert építenének ki az önkormányzat és a Zala Volán közös finanszírozásával a zalaegerszegi buszpályaudvaron, ahol erőszakos tizenévesek zaklatnak és bántalmaznak fiatalokat - mondta javaslatát ismertetve a város oktatási és ifjúsági bizottságának elnöke csütörtökön.

Ez történt: Lenyűgöző fotókat kaptunk a Marsról

Ez történt: Lenyűgöző fotókat kaptunk a Marsról

Olaszország fehér foltja: Szardínia szigetén feloldják a járványkorlátozások többségét

Olaszország fehér foltja: Szardínia szigetén feloldják a járványkorlátozások többségét

Egy sajátos szabály miatt küldtek ki magasabb összegű gépjárműadó-csekket az autósoknak

Egy sajátos szabály miatt küldtek ki magasabb összegű gépjárműadó-csekket az autósoknak