Elbocsátották a vesztegetéssel gyanúsított BKV-ellenőröket

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Azonnali hatállyal elbocsátották állásából a vesztegetéssel gyanúsított négy BKV-ellenőrt - közölte Kiricsi Karola, a közlekedési cég szóvivője.

A BKV azután döntött a szombaton őrizetbe vett négy jegyellenőr elbocsátásáról, hogy a bíróság megállapította: megalapozott a velük szemben megfogalmazott gyanú.
   
Kiricsi Karola szóvivő shétfői nyilatkozata szerint szigorúbb lesz ezentúl a BKV-ellenőrökre vonatkozó felvételi követelmény és a munkájukat is jobban vizsgálja a társaság. "Mostantól szigorúbban átvilágítjuk a jelentkezőket". 
   
A szóvivő arról is beszámolt, hogy a jegyellenőröket ezentúl "beépített bliccelőkkel", úgynevezett próbavásárlókkal ellenőrzik. Kiválasztásukat már megkezdte a BKV.
   
Tájékoztatása szerint a cégnél 406 ellenőr teljesít szolgálatot, akik évente mintegy húszmillió utast ellenőriznek. Évente négy-öt, a szombatihoz hasonló eset fordul elő a cégnél - tette hozzá.
   
A BKV az utasok érdekeit szem előtt tartva és a 12 ezer tisztességes munkavállaló jó hírének védelme érdekében elhatárolódik az ilyen esetektől.
   
A Budapesti Rendőr-főkapitányság vesztegetés miatt indított eljárást négy BKV-ellenőr ellen, akiket szombaton vettek őrizetbe. A rendőrségi tájékoztatás szerint a gyanúsítottak a jegy és bérlet nélkül utazó emberektől pénzt fogadtak el azért, hogy eltekintsenek a bírság kiszabásától.