Rendőrök is dolgoztak a Providentnek

Utolsó frissítés:

Rendőrök is dolgoztak, dolgoznak Baranyában a gyorskölcsöneiről ismert Provident Zrt.-nek Mali Zoltán, Drávapiski polgármestere szerint - írta pénteken az Új Dunántúli Napló.

Az uzsora ellen harcot hirdető községvezető négy ilyen, ugyanazon kapitányság állományába tartozó rendőrt is megnevezett, és a témában levelet írt a megyei és az országos rendőrfőkapitánynak, a rendészeti miniszternek, valamint a kormányfőnek. Úgy véli, mindez etikai problémákat vet fel, mert hogyan intézkedhet egy faluban az a rendőr, aki néhány nappal azelőtt még pénzbeszedőként járt ugyanott. 

A Népszabadság - ugyancsak pénteki számában - megszólaltatta Dakos József megyei főkapitányt. Dakos osztja a polgármester véleményét, mint mondta, tavaly nyáron értesült arról, hogy a baranyai rendőrök közül összesen tizenkilencen másodállásban dolgoznak a Providentnél. A rendőrök mindegyike az illetékes kapitányságvezető engedélyével vállalt képviselői munkát a pénzintézetnél. Bár a rendőrök szolgálati viszonyáról szóló jogszabályok nem zárták ki ezt a munkát, Dakos József úgy döntött: a megye rendőrei 2009 januárjától nem vállalhatnak feladatot a Providentnél. Így a baranyai rendőrök az idén már nem ügynökösködtek a hitelintézetnél - közölte a főkapitány.

Zsobrák Péter, a megyei főkapitányság szóvivője a Naplónak azt is elmondta: pénzbehajtást egyetlen, a megyei rendőrség állományába tartozó rendőr sem végzett korábban és nem is végez. 

NOL.hu/ MTI