Szima Judit indulna Brüsszelbe?

Utolsó frissítés:

Szima Judit, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének (TMRSZ) főtitkára Jobbik-képviselőként Szegedi Csanád helyett szeretne kijutni az Európai Parlamentbe – tudta meg a hvg.hu.


Szima Judit rendőr alezredes nem kis meglepetést okozott, amikor a Tettrekész vezetőjeként együttműködési szerződést kötött a Jobbikkal, s a párt jelöltje lett az EP-választáson. Az érdekvédő a rendőrségen belül sok hívet szerzett, amikor vállalta: küzdeni fog azért, hogy a testület tagjai megkapják a nekik járó juttatásokat. Ha arról volt szó, a parancsnokokat sem tisztelte; többüket bíróság elé is citálta. Azt azért kevesen gondolták, hogy a főtitkár formálisan is megállapodik Vonáékkal. Ám ez a május 18-án kötött megállapodás - emlékeztetett az Legfőbb Ügyészség határozatára Borbély Zoltán szóvivő - a Tettrekész szakszervezet alapszabályába és programjába ütközik.

Eljárást Szima Judit ellen mégsem indítottak, tekintettel arra, hogy a főtitkárt európai parlamenti képviselőjelöltsége miatt mentelmi jog illette meg. Mind a mai napig nem lehet kizárni, hogy Morvai Krisztina és Balczó Zoltán mellett estleg mégis ő, és nem nem igazán ismert Szegedi Csanád megy Brüsszelbe mint a Jobbik képviselője. Ebben az esetben persze újabb öt évre függesztenék fel az ellene indított eljárást. Értesüléseink szerint Szima a Jobbiknál azzal érvelt, hogy csakis a TMRSZ által aláírt együttműködés révén került a Jobbik az érdeklődés középpontjába, jórészt ennek köszönheti a párt a meglepően sok szavazatot, ezért neki "kijár" az európai parlamenti képviselőség. A szakszervezeti vezető abban reménykedik, hogy mivel a három "befutó" belpolitikai ambíciókat dédelget, valamelyikük  le fog mondani az ő javára mandátumáról.  Forrásaink szerint Szima Szegedi Csanád visszalépését szeretné elérni.

Cs. B.