Rendőrökre támadtak Tiszakürt-Bogarason

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Intézkedő rendőröket támadtak meg Tiszakürt-Bogarason, az egyenruhások közül egy megsérült, ennek ellenére az elkövetőket sikerült elfogni és előállítani - közölte a rendőrség.

A kunszentmártoni rendőrkapitányságra szerdán késő este érkezett bejelentés arról, hogy egy személygépkocsi nekiment Tiszakürt-Bogarason egy ház kerítésének, majd elhajtott. A kiérkező két rendőr a bejelentő meghallgatása után a helyszín közelében egy személygépkocsi vezetőjét kívánta ellenőrizni - mondta el az előzményekről a Szolnok megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Szabó Zita százados tájékoztatása szerint az intézkedés közben az egyik férfi kiszállt a gépkocsiból, az igazoltató rendőr őrmesterhez lépett. Kezéből ki akarta venni az okmányokat, majd dulakodni kezdett vele. Ekkor a két járőr a földre kényszerítette és éppen meg akarták bilincselni, amikor az autóban még bent ülő két férfi kiugrott a kocsiból és hátulról az egyenruhásokra támadt.

A bejelentő látva a kialakult helyzetet, elrohant a riasztó fegyveréért, amellyel többször a levegőbe lőtt. Ennek hatására a három támadó közül az egyik gyalogosan, míg a másik kettő gépkocsival kísérelte meg elhagyni a helyszínt. Noha az intézkedő őrmester elsődleges adatok alapján a támadás során súlyosan megsérült, társával a menekülők után eredt, miközben erősítést kértek a helyszínre. A támadókat fél órán belül sikerült elfogni és megbilincselni.

A 29 éves, 18 éves és 17 éves tiszakürti férfit előállításuk után őrizetbe vették, ellenük az eljárást hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt az ügyészség folytatja le.